Η ΑΕΚ αν είχε πολλούς Τσούμπερ και όχι Γκατσίνοβιτς

Η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της χάνοντας από την Μπράιτον. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό παίζοντας απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League, είναι μια πραγματικότητα. Ο Ντε Τζέρμπι είπε άλλωστε πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την ομάδα του. Κι όντως ήταν.

Από το 30’ και μετά, η ομάδα του Αλμέιδα ανέβασε στροφές και μέχρι το πέναλτι, κυριάρχησε

μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και μετά την αποβολή βέβαια, το πάλεψε όσο ήταν δυνατόν.

Η ΑΕΚ προβληματίστηκε στο πρώτο μισάωρο με την πίεση της Μπράιτον στην πρώτη, δεύτερη πάσα. Ο Σιμάνσκι δεν μπορούσε με τίποτα να πάρει μπάλα και αναγκάζονταν οι Πινέδα, Μάνταλος ακόμα και ο Άμραμπατ να πάνε κοντά στους στόπερ για την κατοχή.

Όταν όλη η ομάδα εξοικειώθηκε με αυτά τα δεδομένα, όλα έφτιαξαν. Αυτό συνέβη γιατί οι παίκτες της ΑΕΚ άλλαζαν θέσεις. Ο Αλμέιδα παρουσίασε εντυπωσιακό positioning, ίσως μια σημαντική καινοτομία, που θα γίνει αντιληπτή όταν κάποιος ξαναδεί το ματς. Ο Μουκουντί γινόταν χαφ, ο Χατζισαφί κάλυπτε τη θέση του στα στόπερ. Ο Άμραμπατ επιτελικός με τον Μάνταλο να πηγαίνει όσο μπορούσε να γεμίσει τη θέση.

Επειδή όμως αυτή η ΑΕΚ του Αλμέιδα όσο σε υψηλά και εντυπωσιακά στάνταρ μπορεί να παίξει, είναι και αφελής, έχασε.

Έχασε γιατί ο Σιμάνσκι έκανε πέναλτι, γιατί δεν έκανε γκολ τις φάσεις της και γιατί αποβλήθηκε ο Γκατσίνοβιτς. Λογικά με 11 η ΑΕΚ θα πετύχαινε ένα γκολ. Λογικά, γιατί χάνει πολλά, το πρόβλημα που έχει στο γκολ όταν εμφανίζεται σε τέτοια ματς κοστίζει.

ΑΕΚ: Αν είχε πολλούς Τσούμπερ

Η ΑΕΚ είχε τους περισσότερους παίκτες της ως διακριθέντες. Παράπονο δεν υπάρχει σχεδόν για κανέναν. Κατέθεσαν την ψυχή τους. Υπήρχε όμως ένας που ήταν κάτω από το μέσο όρο και ένας που ήταν, έστω για λίγο, πάνω από αυτόν.

Κάτω φυσικά ο Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος είναι ντεφορμέ. Φαίνεται στις κινήσεις του, στα τελειώματά του, στις συνεργασίες του με τους συμπαίκτες του. Η αποβολή του ήταν παιδική, κρέμασε την ομάδα του.

Αντίθετα, ο Τσούμπερ ήταν συγκλονιστικός. Έχει μάθει πλέον να παίζει το ρόλο του false 9 με επιτυχία. Απλά θέλει και κάποιον δίπλα του που να μπορεί να τη βάλει στα δίχτυα. Έναν Αραούχο στα καλά του στα εξτρέμ.

Η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της. Όταν όμως χάνει τρία σερί ματς, όταν δεν κερδίζει κανένα ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια ακόμα και με τόσο δύσκολους αντιπάλους, δεν μπορεί καμιά ομάδα να προσβλέπει σε πολλά.

Το Europa Conference League αν συνεχίσει εκεί θα είναι επιτυχία.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα