Αρναούτογλου Καιρός: Οι πρώτες προβλέψεις για το χειμώνα – τι λέει για χιόνια και κρύο

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, έκανε τη δική του εκτίμηση για τον χειμώνα που έρχεται, με τις προβλέψεις να μην είναι σύμφωνα με τα όσα έχουν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, που φημίζεται για την ευστοχία του σε όσα λέει αναφορικά με τον καιρό, έκανε μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με τον χειμώνα που έρχεται.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για πρόβλεψη, αλλά για μία πολύ γενική εκτίμηση, για το πως θα είναι ο καιρός τον χειμώνα και οι χιονοπτώσεις που θα υπάρξουν.

Σε

έναν παγκόσμιο χάρτη που παρουσίασε, έδειξε σε ποιες περιοχές αναμένεται να χιονίσει περισσότερο από το συνηθισμένο και σε ποιες λιγότερο. Η χώρα μας φαίνεται να βρίσκεται σε αυτές που θα δούμε λιγότερο χιόνι και έναν ηπιότερο χειμώνα αναφορικά με τη θερμοκρασία.

Παράλληλα, θα δούμε το φαινόμενο «Ελ Νίνιο», το οποίο είναι το φαινόμενο κατά το οποίο τα κεντρικά και ανατολικά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στον Ισημερινό είναι θερμότερα σε σχέση με άλλες περιοχές. Η θερμοκρασία του νερού είναι μεγαλύτερη κατά 3°C περίπου.

Στη δημοσίευσή του εξηγεί πως όπου ο χάρτης της γης «έχει κόκκινο δείχνει ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι λιγότερες από το κανονικό και το πράσινο ότι οι ημέρες χιονόπτωσης ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ είναι περισσότερες από το κανονικό».

Δείτε τη χαρακτηριστικά δημοσίευση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Αγριεύει με μπόρες και καταιγίδες – Η πρόγνωση μέχρι τις 25 Αυγούστου

Κορονοϊός: Έρευνα ΒΟΜΒΑ – Τα μικρά παιδιά μεταδίδουν τον ιό πιο εύκολα!

The Bachelor: Ο Παναγιώτης Βασιλάκος «έχει μέλι» – Αυτή η παίκτρια τον προσέγγισε ξανά!

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα