ΑΕΚ: Ζητά να τιμηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον τελικό

13:33 8/4/2019 - Πηγή: Sportime

Η ΑΕΚ κατέθεσε επίσημα πρόταση στην ΕΠΟ ώστε στον τελικό της 11ης Μαΐου στο Κύπελλο Ελλάδος να τιμηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Πιο συγκεκριμένα, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έχει ήδη στείλει αίτημα στην Ομοσπονδία και ζητάει να συνδυαστεί η διεξαγωγή του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου. Μάλιστα, φέτος είναι κομβική η ημερομηνία αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, την οποία αναγνώρισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994.

Πρόταση ανεξαρτήτως του ζευγαριού

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αιτηθεί προς την ΕΠΟ να γίνει ένα μικρό τελετουργικό πριν από τον τελικό και φυσικά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Βεβαίως θα είναι συμβολικό και θα έχει ιδιαίτερη αξία αν τελικά στον τελικό βρεθούν η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να έχουν ρίζες στον ποντιακό ελληνισμό, αλλά η Ενωση ξεκαθαρίζει ότι το προτείνει ακόμη και αν ο τελικός είναι διαφορετικός με οποιοδήποτε ζευγάρι.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι μετά τα πρώτα παιχνίδια τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ είναι γκραν φαβορί για να είναι για τρίτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου μαζί. Και αυτό διότι κέρδισαν με 2-0 αμφότεροι στα πρώτα παιχνίδια τους την Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.

The post ΑΕΚ: Ζητά να τιμηθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον τελικό appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα