Α2 – Β’ – Γ’ Εθνική : Σενάρια ανόδου και υποβιβασμού!

12:57 8/4/2019 - Πηγή: Sportime

Περίπου 40 μέρες πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στα πρωταθλήματα της Α2, της Β’ και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και κάποιες ομάδες έχουν ήδη ξεχωρίσει και πανηγυρίζουν τον προβιβασμό τους. Για κάποιες άλλες η αγωνία συνεχίζεται. Είτε για την άνοδο είτε για την παραμονή.

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά.

Ο Ιωνικός φουλ για Basket League

Ο Ιωνικός Νικαίας δεν χάνει με τίποτα την άνοδο στην Basket League ενώ

για τα πλέι οφ ανόδου (θα κριθεί η 2η προνομιούχος θέση) είναι πολύ μπροστά οι Ηρακλής (45β.) και Ερμής Αγιάς (42β.). Στο «κόλπο» για τις άλλες δύο θέσεις των πλέι οφ είναι πολλές ομάδες καθώς Διαγόρας, Χαρίλαος Τρικούπης, Καστοριά (39β.), Καρδίτσα, Ιπποκράτης και Αμύντας (38β.) αλλά και Ψυχικό (37β.) έχουν δύο βαθμούς διαφορά!!! Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στα πλέι οφ ανόδου θα παίξουν: Οι θέσεις 2-5 και 3-4 και κατόπιν οι νικητές για το ένα εισιτήριο ανόδου. Οι σειρές κρίνονται στις τρεις νίκες με τα μεταξύ τους αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να μεταφέρονται.

Υποβιβασμός από την Α2

Ο Εθνικός έχει ήδη πέσει ενώ απομένει άλλη μια θέση που παίρνει τον… πικρό δρόμο απευθείας. Τέσσερις εκ των Κόροιβου, Απόλλωνα Πάτρας (35β.), Πευκοχωρίου και Αμαρουσίου (34β.) όπως και Καβάλας (33β.) θα παίξουν στα πλέι άουτ (ο…πέμπτος θα υποβιβαστεί απευθείας). Θα παίξουν οι θέσεις 11-14 και 12-13, μεταφέροντας αποτελέσματα της Κανονικής Περιόδου, στις τρεις νίκες. Οι νικητές παραμένουν στην Α2, οι ηττημένοι πέφτουν στην Β’ Εθνική (σύνολο 4 ομάδες υποβιβάζονται).

B’ Εθνική Κατηγορία

Από κάθε Ομιλο, οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν στην Α2 κατηγορία και οι τέσσερις τελευταίο υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Στον 1ο Ομιλο η Δάφνη Δαφνίου (43β.) βρίσκεται με ενάμιση πόδι στην Α2, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος. Η δεύτερη προνομιούχος θέση θα κριθεί μεταξύ Τρίτωνα και Οίακα Ναυπλίου (από 41β.) που μάλιστα θα αναμετρηθούν την Κυριακή στο Ναύπλιο. Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, Ενωση Ιλίου, Κρόνος, Γλαύκος βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση ενώ καμία ασφάλεια δεν αισθάνονται οι ΚΑΟ Κορίνθου, Πανελευσινιακός και Πανερυθραϊκός… Ισως και άλλοι…

Στον 2ο Ομιλο, το Ανατόλια εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο στην Α2 Κατηγορία (48β.) ενώ η δεύτερη προνομιούχος θέση θα παιχτεί μεταξύ Αγρινίου και Ελευθερούπολης (από 43β.). Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, ο Μακεδονικός έχει ήδη πέσει, οι Ικαροι Σερρών είναι σε πολύ δύσκολη θέση ενώ σε επικίνδυνο σημείο βρίσκονται οι Νίκη Βόλου, Στρατώνι, Φαίακας Κέρκυρας, Γέφυρα και Φάρσαλα.

Γ’ Εθνική Κατηγορία

Ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι και υποβιβάζονται στα τοπικά οι τέσσερις τελευταίοι από κάθε όμιλο.

Στον 1ο Ομιλο, το Αιγάλεω (43β.) και ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (42β.) έχουν προβάδισμα έναντι της 3ης Μεγαρίδας (40β.). Λέοντας και Κεραυνός Αιγίου έχουν σχεδόν υποβιβαστεί ενώ ένας εκ των Εσπέρου Πάτρας, Καλαμάτας και Ληξουρίου θα την γλιτώσει.

Στον 2ο Ομιλο γίνεται… χαμός για τις δύο θέσεις ανόδου ανάμεσα σε Μελίσσια, Λοκρό Αταλάντης και ΟΦΗ (από 40β.) και Αργοναύτη (39β.) ενώ για τον υποβιβασμό Δειλινό, Εξω Παναγίτσα και Καλλιθέα Ρόδου έχουν ήδη πέσει και ΚΑΠ, Ικαρος Ν.Σμύρνης και ΒΑΟΛ Χίου προσπαθούν να αποφύγουν την μία «πικρή» θέση.

Στον 3ο Ομιλο, ο Πρωτέας Γρεβενών (38β.), ο ΠΑΣ Γιάννινα (37β.) και η Δόξα Λευκάδας (36β.) παλεύουν για δύο θέσεις ανόδου. Επίσης Νικόπολη Πρέβεζας, ΑΟΚ Βέροιας έχουν σχεδόν υποβιβαστεί ενώ Μελίκη, Καλαμπάκα, Τιατάνες Παλαμά και Εύαθλος προσπαθούν να αποφύγουν άλλες δύο θέσεις.

Τέλος στον 4ο Ομιλο, η Ευκαρπία (41β.) και η Κομοτηνή (38β.) έχουν σαφές προβάδισμα ανόδου έναντι του Αιαντα Ευόσμου (36β.), ενώ τα Μουδανιά έχουν ήδη υποβιβαστεί και Μακαμπή, ΒΑΟ, Αστέρας Σίνδου και Απόλλωνας Καλαμαριάς παλεύουν να αποφύγουν μια από τις τρεις επιπλέον θέσεις που οδηγούν στα τοπικά.

The post Α2 – Β’ – Γ’ Εθνική : Σενάρια ανόδου και υποβιβασμού! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα