ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Να φανεί απόψε πιο καπάτσα…

Η ΑΕΚ μπαίνει στον αποψινό τελικό με μία κανονική 11αδα. Αυτό είναι το ευχάριστο για τον Μάσιμο Καρέρα.

Εκτός του Τσιντώτα το υπόλοιπο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ είναι αυτό που έκανε πολύ καλά παιχνίδια στα πλέι οφ Ιουνίου-Ιουλίου. Το αρνητικό είναι ότι δεν έχει… πάγκο. Από παίκτες με αρκετά λεπτά συμμετοχής που θα μπορούν να μπουν αλλαγή υπολογίζει τον Παουλίνιο και τον Αλμπάνη, συν τους Λάτσι-Σαμπανάτζοβιτς που δεν είχαν πολύ χρόνο και πολλούς-πολλούς νεαρούς. Άρα η ΑΕΚ

με 13-14 παίκτες στον τελικό. Και αυτό σε έναν αγώνα που μπορεί να πάει μέχρι και 120 λεπτά δεν είναι ότι καλύτερο για έναν προπονητή. Ακόμη και για τη διαχείριση του 90λεπτου είναι αρνητικό.

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι προπονητής που προσαρμόζεται. Θα πάει με το 4-3-3 που ξέρει να παίξει η ΑΕΚ, με τον Μπακάκη που είναι καλύτερος αμυντικά από τον Παουλίνιο ώστε να διασφαλίσει ότι η ομάδα του δεν θα είναι… τρύπα στο ένα άκρο. Εδώ η ΑΕΚ σε ένα τέτοιο ματς χρειάζεται να καπατσοσύνη των ποδοσφαιριστών και του προπονητή της. Ο Ολυμπιακός έχει επιλέξει την ένταση, τη διακωμώδηση του τελικού και η ΑΕΚ δεν πρέπει να παίξει το παιχνίδι του. Πρέπει να μπει να κάνει όσα πρέπει για να πάρει τον τελικό.

Οι λύσεις που έχει σίγουρα δεν είναι αυτές που θα ήθελε ο Καρέρα για ένα τέτοιο ματς, ενώ και η απουσία ρυθμού είναι σημαντική. Για αυτό τώρα που το σώμα δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας, χρειάζεται το μυαλό. Το ποδοσφαιρικό μυαλό. Και σε σχέση με όσα είδαμε στο κακό φιλικό με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ έχει σημαντικές επιστροφές. Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Μάνταλος, Βέρντε μπαίνουν στην 11αδα. Δεν είναι και λίγο…

Για τον λόγο αυτό περιμένω μια ΑΕΚ έξυπνη απόψε. Περιμένω μια ΑΕΚ κυνική, για το αποτέλεσμα, ακόμη και όταν θα ξέρει ότι είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό σε συγκεκριμένα κομμάτια του τελικού. Είναι ένα ματς-ένας τίτλος.

Και για την ΑΕΚ το βάρος μετά από 3 σερί χαμένους τελικούς, είναι ακόμη μεγαλύτερο…

Το άρθρο ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Να φανεί απόψε πιο καπάτσα… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα