Μεντβέντεφ: “Ο Τιμ έπαιξε σαν πρωταθλητής”

Το εγκώμιο του Ντόμινικ Τιμ για την προσπάθεια που κατέβαλε και την εκπληκτική του απόδοση, έπλεξε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ μετά τον αποκλεισμό με 3-0 σετ από τη ρακέτα του Αυστριακού.

Ο Ρώσος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που είχε στο ματς και να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 7-6(7), 7-6(5) από τον πιο αποφασιστικό και επιθετικό Τιμ.

“Έπαιξε

σαν πραγματικός πρωταθλητής. Αυτό, βασικά, είναι το άγχος και η πίεση που σου ασκούν οι Big 3. Παίζουν στο ίδιο επίπεδο κάθε φορά που τους αντιμετωπίζεις. Οι άλλοι παίκτες, έχουν και τις κακές τους μέρες. Ο Ντόμινικ τόσο στην Αυστραλία όσο και εδώ φέτος, έπαιξε σπουδαίο τένις. Backhand, forehand, slice όλα στο ανώτατο επίπεδο” είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ, αποτυπώνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εξαιρετική εμφάνιση του αντιπάλου του στον ημιτελικό.

Ο Ρώσος, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε μόλις 15 πόντους λιγότερους από τον Τιμ (112 με 117), ωστόσο δεν πήρε τους κρίσιμους πόντους και το πλήρωσε με straight sets ήττα.

Τόσο στο 2ο οσο και στο 3ο σετ, είχε set point ενώ σέρβιρε και στα δύο σετ για να τα κατακτήσει.

Disappointed. Twice up a break in sets. All credit to @ThiemDomi. Thanks to the @usopen for the last 3 weeks. See you next year. Hopefully with a roaring crowd that loves me:):)

— Daniil Medvedev (@DaniilMedwed) September 12, 2020

“Τι θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά στο παιχνίδι; Πιθανότατα όχι πολλά. Μπορούμε να αναλύσουμε κάποιους πόντους ή την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στο 1ο σετ, όμως ο Ντόμινικ έπαιξε πραγματικά καλά. Το τένις είναι αυτοί οι λίγοι πόντοι. Μερικές φορές τους κερδίζεις, μερικές φορές τους χάνεις. Σήμερα έχασα τους περισσότερους κρίσιμους πόντους. Έτσι πήρε τη νίκη. Όμως, πιστεύω ότι παίξαμε τένις πολύ υψηλού επιπέδου και ο Ντόμινικ έπαιξε πραγματικά πολύ καλά” πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Στην τελική, ο Ρώσος φεύγει ικανοποιημένος από την απόδοσή του στο Αμερικανικό Όπεν.

“Είμαι περισσότερο χαρούμενος παρά απογοητευμένος. Αν κάποιος μου έλεγε πριν δύο μήνες ότι θα έφτανα στα ημιτελικά του US Open θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος γιατί δεν ένιωθα καλά με το παιχνίδι μου και τη φυσική μου κατάσταση. Είχα μεγάλα προβλήματα στις προπονήσεις και δεν ήξερα πως θα παίξω. Τελικά, έπαιξε πολύ καλό τένις. Ακόμα και σήμερα, είμαι χαρούμενος με το επίπεδο που έπαιξα. Απογοητευμένος για την ήττα αλλά ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Ανυπομονώ για τα επόμενα τουρνουά”  είπε ο Μεντβέντεφ που δεν θα παίξει στη Ρώμη και θα πάει απευθείας στο χώμα του Roland Garros (27/09).

“Θα επιστρέψω…” έγραψε στο twitter ο Ρώσος

I’ll be back….. https://t.co/4SLuPuqNQB

— Daniil Medvedev (@DaniilMedwed) September 12, 2020

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-7h)

The post Μεντβέντεφ: “Ο Τιμ έπαιξε σαν πρωταθλητής” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα