Basket League: H FIBA αλλάζει το σχεδιασμό πολλών!

Το θέμα που αποκάλυψε χθες (27/6) το Sportime με την επιστολή της FIBΑ προς την ΕΟΚ σχετικά με τη στάση της στο θέμα των ομάδων που έχουν απαγόρευση μεταγραφών, φέρνει τα… πάνω- κάτω στο σχεδιασμό αρκετών ομάδων της Basket League.

Basket League: Πλέον δεν αρκεί να… κάνει τα στραβά μάτια η ΕΟΚ ώστε να εξασφαλίζουν δελτία παικτών. Οφείλουν να κινηθούν συγκεκριμένα και συντεταγμένα. Να «καθαρίσουν» από τις…

παλιές τους αμαρτίες, να προχωρήσουν σε διακανονισμούς και να τους τηρήσουν!

Πλέον δεν υπάρχει ούτε ανοχή ούτε υπομονή. Ο Άρης π.χ που έχει 8 ΒΑΝ θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε διακανονισμό. Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ που έχει τον «βραχνά» του Αθηναίου σε πρώτο πλάνο. Η ΑΕΚ (που πάντως προχωρά σε πληρωμές) και ο Πανιώνιος έχουν από ένα BAN.

Στην Α2 Κατηγορία θα πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο και ο Απόλλωνας που αντί να προχωρά σε διακανονισμό με τον Άκερ, προτιμά να διακινδυνεύει κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στο να αδυνατεί να φτιάξει ομάδα.

Διότι η FIBA δεν αναγνωρίζει ούτε ποιος ήταν πρόεδρος πριν, ούτε αν ήταν ΚΑΕ και τώρα Ερασιτέχνης. Αναγνωρίζει το σωματείο!

Πλέον οι ομάδες θα πρέπει να κινηθούν διαφορετικά. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα φυσικά είναι για τον Άρη που θα πρέπει να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού του σε διακανονισμούς ώστε να εξοφληθούν παλαιότερες οφειλές. Και ταυτόχρονα να μειώσει το αγωνιστικό μπάτζετ για την περίοδο 2020-2021. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, πολύ απλά δεν θα είναι σε θέση να παρουσιάσει ομάδα.

Ομολογουμένως περνάμε σε μια νέα εποχή και συνδυαστικά με τα κριτήρια συμμετοχής που έχει θεσπίσει ο ΕΣΑΚΕ, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλά έχουν αλλάξει. Και ταυτόχρονα η ίδια η Ομοσπονδία οφείλει να εγκαταλείψει τη… συνεργασία σε τέτοια ζητήματα, αλλιώς (για κάθε περίπτωση) θα αφαιρούνται από το ταμείο της 18 χιλιάδες ευρώ.

Το άρθρο Basket League: H FIBA αλλάζει το σχεδιασμό πολλών! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα