Ζορίστηκε αλλά πέρασε ο Τσιτσιπάς (pics)

Στους ''16'' του γαλλικού όπεν προχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ύστερα από την επικράτηση του κόντρα στον Φίλιπ Κραϊνοβιτς (3-1) σ' ένα ματς που ξεκίνησε Παρασκευή, διεκόπη λόγω σκότους και συνεχίστηκε το Σάββατο...Ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στον 4ο γύρο και θα αντιμετωπίσει τον 34χρονο Στάνισλας Βαβρίνκα. Είναι η τρίτη φορά που περνάει σε φάση «16» Grand Slam, μετά το Wimbledon 2018 και το Australian Open
2019.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε στο πρώτο σετ κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη (17) με τον Σέρβο να παίζει ελεύθερα και χωρίς άγχος.Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κάνει break στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, με τον Σέρβο να κάνει μόλις ένα στις 5 ευκαιρίες που είχε μπροστά του. Την κρίσιμη στιγμή και στο 5-5 πήρε δύο γκέιμ στη σειρά και έκλεισε το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ξεκαθάρισαν πιο γρήγορα...Ο 20χρονος μπήκε με άλλο αέρα στο κορτ και κατάφερε να πάρει προβάδισμα κάνοντας συνολικά μόλις 4 αβίαστα λάθη, 13 λιγότερα από το εναρκτήριο σετ. Μόλις ένα break έκανε ο Έλληνας τενίστας όμως ήταν αρκετό για να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του κλείνοντας το σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες πήγαν χέρι-χέρι στα πρώτα 10 γκέιμ με Τσιτσιπά και Κραϊνοβιτς να κάνουν από δύο break...Στο 5-5 το παιχνίδι διεκόπη λόγω σκότους και σήμερα συνεχίστηκε με τον Σέρβο στο σερβίς...ύστερα από 2.18 λεπτά.

Η συνέχεια...5-5, στο σερβίς ο Κραϊνοβιτς

Ο Κραϊνοβιτς κράτησε εύκολα το σερβίς του, πέρασε μπροστά 6-5, ο Στέφανος απάντησε, έγραψε το 6-6 και οδήγησε το γκέιμ στο tie break.Τρομερό ξεκίνημα και 3-0 για τον Τσιτσιπά, απάντησε ο Κραϊνοβιτς με τρεις σερί πόντους για το 3-3...Ο Κραϊνοβιτς πέρασε μπροστά 5-4 και μετά αππο ένα φοβερό ράλι ο Στέφανος ισοφάρισε 5-5., όμως ο Σέρβος πήρε δυό συνεχόμενους πόντους για να μείνει στο παιχνίδι κλείνοντας το tie break (7/5). 15-6 το ρεκόρ στα ''tie break'' μέσα στο 2019 για τον Τσιτσιπά.

Στο τέταρτο σετ πρώτος σέρβιρε ο Τσιτσιπάς κάνοντας ''κακό'' γκέιμ. Ο Κραϊνοβιτς πιο έτοιμος έσπασε το σερβίς και μπήκε στη θέση του οδηγού.Ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα με δικό του break και το σετ ξεκίνησε από την αρχή.

Οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι το 7ο γκέιμ όπου ο Κραϊνοβιτς έκανε το 5ο συνολικά του break περνώντας μπροστά με 4-3. Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να απαντήσει με δικό break και ο Κραϊνοβιτς με δύο σερί γκέιμ πέρασε μπροστά 5-3. Ο Τσιτσιπάς έμεινε στο σετ γράφοντας το 5-4 και πήρε και το επόμενο κάνοντας break για το 5-5! Ο Έλληνας τενίστας πήρε τρία γκέιμ στη σειρά παίρνοντας το προβάδισμα 6-5. Το σετ κρίθηκε ξανά στο tie break καθώς ο Κραϊνοβιτς κράτησε το σερβίς του...Πολύ κλειστό ''tie break'' κανείς δεν μπόρεσε να ξεφύγει...Μέχρι το 6-6 με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει δύο πόντους συνεχόμενους και να γράφει το 8/6 μετά από μία ώρα! Συνολικά το παιχνίδι κράτησε 3'.34'' με τον Έλληνα να γράψει ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται στον 4ο γύρο του γαλλικού όπεν. Ο Νίκος Καλογερόπουλος, το 1965 και το 1967 είχε φτάσει μέχρο τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον 4ο γύρου του Roland Garros όπου θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα (πρωταθλητής το 2015, από Grand Slam του λείπει μόνο το Γουίμπλεντον), με τον Ελβετό να κερδίζει 3-0 σετ σε έναν αγώνα που άρχισε Παρασκευή, διεκόπη λόγω σκότους και ολοκληρώθηκε το Σάββατο (1/6). Αυτό θα είναι το πρώτο ραντεβού ανάμεσα στους δύο τενίστες.

Θυμηθείτε την εξέλιξη:
Keywords
Τυχαία Θέματα