ΖΙντάν – Αζάρ:«Ανταμώνουν» 10 χρόνια μετά!

Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από τον Ζινεντίν Ζιντάν, ότι το ενδιαφέρον των Μαδριλένων για τον Αζάρ, πάει πίσω μία δεκαετία. Αυτή η μεταγραφή – ρεκόρ για την ισπανική ομάδα, χρειάστηκε 10 χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Τα μονοπάτια του Ζιντάν και του Αζάρ αντάμωσαν το 2010, όταν ο Γάλλος εργαζόταν ανεπίσημα στην Ρεάλ, έχοντας ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ο Ζιντάν είχε γοητευτεί με δύο νεαρά ταλέντα που έπαιζαν στη Γαλλία. Ο ένας ήταν ο Ραφαέλ Βαράν, ο οποίος τελικά υπέγραψε στην ομάδα της Μαδρίτης, παρά το τεράστιο
ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο άλλος ήταν ο Εντέν Αζάρ.

Παρατηρώντας τον νεαρό Βέλγο στη Λιλ, ο Ζιντάν δεν είχε αμφιβολία ότι το νεαρό παιδί με το Νο 26 στην πλάτη του ήταν προορισμένο για σπουδαία πράγματα. Προειδοποίησε τους υπεύθυνους της Ρεάλ για το ταλέντο του 19χρονου, αλλά η στάση τους εκείνη την εποχή ήταν: «Γιατί να τον αγοράσουμε τώρα;».

Δύο χρόνια αργότερα, όταν ήρθε η ώρα για τη Λιλ να πουλήσει τον Αζαρ – που τώρα φορούσε τον αριθμό 10 σε ηλικία 21 ετών - ο Ζιντάν, κάλεσε και πάλι τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ να τον φέρει στο «Μπερναμπέου».
Με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Λούκα Μόντριτς και ο Ζιντάν παρακολούθησε έναν από τους αγαπημένους του παίκτες, να μετακομίζει στο Λονδίνο.

O Εντέν Αζάρ (1ος από δεξιά) μαζί με τα αδέρφια του, φορώντας το Νο10 του Ζιντάν

Ο Αζάρ ήταν μεγάλος θαυμαστής του Ζιντάν και ο Βέλγος σταρ ήταν μόλις 7 ετών όταν ο Ζιντάν κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998. Όλη η οικογένεια Αζάρ παρακολουθούσε το Μουντιάλ και όταν το Βέλγιο αποκλείστηκε από την φάση των ομίλων, έγιναν όλοι οι…Αζαρ, ένθερμοι υποστηρικτές της Γαλλίας.

Φορούσε τη φανέλα του Ζιντάν με το Νο10, καθώς ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης είχε φτάσει στην κορύφωση του ως παίκτης, σκοράροντας δύο φορές στη νίκη επί της Βραζιλίας στον τελικό.
Αργότερα ο Αζάρ έφυγε από την πατρίδα του και υπέγραψε στη Λίλ, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 χρόνων.
Το 2011 την οδήγησε στο νταμπλ και ανακηρύχτηκε καλύτερος παίκτης στη Γαλλία.

Μέχρι το 2016, τα πράγματα προχωρούν λίγο περισσότερο. Η Ρεάλ είχε κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2014 και πλέον ο προπονητής της ομάδας Β προσπαθεί να φέρει νέους παίκτες. Ήταν τώρα ο άνθρωπος, που πάλι είπε στον σύλλογο να υπογράψει με τον Αζάρ. Ήταν η χρονιά που είχε ανακηρυχτεί παίκτης της χρονιάς για την Τσέλσι, από τους οπαδούς ης ομάδας και 2ος καλύτερος παίκτης της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από τον Λουίς Σουάρες.

Μετά από 7 σεζόν στην Τσέλσι έχει καθιερωθεί πλέον στους κορυφαίους παίκτες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Απέδειξε περίτρανα την κλάση του στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, με 2 γκολ και μία ασίστ στο 4-1 επί της Άρσεναλ.

Τώρα ετοιμάζεται για μία μεγάλη πρόκληση, την μεγαλύτερη στην καριέρα του. Να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να οδηγήσει την Ρεάλ ξανά στις επιτυχίες μετά από μία καταστροφική σεζόν για την ομάδα. Έχει έναν λόγο παραπάνω να το κάνει, με προπονητή το ποδοσφαιρικό του είδωλο, τον Ζινεντίν Ζιντάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα