Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης: Με την άγνοια της “σταχτοπούτας”

Μερικές φορές η άγνοια κινδύνου μπορεί να αποφέρει θετικά αποτελέσματα και σε αυτό θα βασιστεί φέτος η Ζενίτ, η οποία θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση στα “σαλόνια” της Ευρωλίγκας. Με τον πολύπειρο ωστόσο Πλάθα στον πάγκο της και με διόλου ευκαταφρόνητο μπάτζετ οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη και να βάλουν δύσκολα στις παραδοσιακές δυνάμεις της διοργάνωσης.

Προπονητής: Zοάν Πλάθα

Μπορεί η Ζενίτ να είναι πρωτάρα στο θεσμό ωστόσο διαθέτει έναν πολύπειρο τεχνικό, ο οποίος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο. Τρία χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, τρία χρόνια στη Σεβίλλη, ένα χρόνο στη Ζάλγκιρις, πέντε χρόνια στη Μάλαγα είναι αρκετά για να γνωρίζει πλέον πως να χειριστεί παιχνίδια επιπέδου Ευρωλίγκας και πως να χτίσει ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό. Αυτό που απομένει είναι να φανεί και στην πράξη.

Αστέρι: Με μεγάλη διαφορά ο Γκουστάβο Αγιόν. Ο Μεξικανός σέντερ μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη από τη Μαδρίτη το καλοκαίρι που μας πέρασε για να προσθέσει εμπειρία και δύναμη στη ρακέτα των Ρώσων. Σίγουρα θα μάθουν πολλά από αυτόν οι συμπαίκτες του.

Γήπεδο: Γιουμπιλέινι Σπορτς Πάλας

Ένα γήπεδο το οποίο δεν φιλοξενεί αποκλειστικά αγώνες μπάσκετ αλλά και χόκεϊ επί πάγου η Ζενίτ θα προσπαθήσει να προσελκύσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται μιας και η συγκεκριμένη αρένα χωράει επτά χιλιάδες θεατές, αρκετούς για να δημιουργήσουν δυνητικά μία εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Πορεία: Μιας και είναι η παρθενική της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα απλά θα αναφέρουμε ότι έχει συμμετάσχει στο EuroCup τις σεζόν 2016/17 και 2017/18 έχοντας καταφέρει να φτάσει τότε μέχρι τα προημιτελικά.

Ήρθαν: Άντριου Αλμπισί, Άλεξ Ρένφρο, Κόλτον Άιβερσον, Ματέους Πονίτκα, Τιμ Αμπρομάιτις, Αντρέι Ζούμπκοφ, Ντιμίτρι Κβοστόφ, Όστιν Χόλινς, Γκουστάβο Αγιόν, Αντόν Πονγκρασόφ, Γουίλ Τόμας.

Έφυγαν: Αντρέι Ντεσιατνίκοφ, Σεργέι Καράσεφ, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Γκαλ Μέκελ, Κόντι ΜάκΙνταιρ, Τζέιλεν Ρέινολντς, Φίλιπ Σκραμπ, Γιάροντ Ούτχοφ, Σον Αρμάν, Βαντίμ Πάνιν.

Θα είναι επιτυχία αν: Σίγουρα για μία νεοφώτιστη επιτυχία θα είναι εάν καταφέρει να καταλάβει μία από τις πρώτες οκτώ θέσεις.

Θα είναι αποτυχία αν: Αποτυχία θα θεωρηθεί το γεγονός ότι δεν θα εκμεταλλευτεί τη wild card που της δόθηκε λόγω του χορηγού της (gazprom) και να τερματίσει στις τελευταίες θέσεις.
Keywords