Ξύπνησε όταν έπρεπε ο Άρης

Ο Άρης αγωνίστηκε ουσιαστικά χωρίς τον Γιάννη Αθηναίου, (λόγω προβλήματος στη μέση στο 4ο λεπτό), ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο χάλια, αλλά τελικά κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 81-87. Βασικός υπαίτιος για όσα συνέβησαν στο κλειστό της οδού Αρτάκη, ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης που τελείωσε το ματς με 27 πόντους και ήταν εκείνος που οδήγησε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη στην 6η της νίκη.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το παιχνίδι
σαν… δαιμονισμένος! Με άμυνα που έκανε τον Άρη να νοιώθει άβολα και επίθεση με πολύ καλό ρυθμό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με διαφορές πάνω από δέκα πόντους και έδειξαν με το «καλημέρα» να ελέγχουν το παιχνίδι. Αυτό ωστόσο αποδείχθηκε παροδικό. Ο Άρης άρχισε να προσαρμόζεται και να συνέρχεται. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 21-17, όμως στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν ακόμα καλύτερα. Με τον Μποχωρίδη και τον Φλιώνη να αναλαμβάνουν δράση, ο Άρης στο δεύτερο δεκάλεπτο πέρασε μπροστά και τελικά πρόλαβε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος 47-42. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης κατάφερε να αφυπνίσει τους παίκτες του και να τους πείσει ότι χωρίς σκληρή άμυνα το ματς θα ήταν 100% χαμένο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Πανιώνιος θυμήθηκε τον καλό του εαυτό από το πρώτο δεκάλεπτο και άρχισε εκ νέου με τους ΜακΝίλι και Σακελαρίου να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Στο 30 οι «κυανέρυθροι» ήταν μπροστά με 67-66.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ωστόσο ήταν υπόθεση των φιλοξενούμενων… Εκτός του Μποχωρίδη που… οργίασε, Προύιτ και Μπελ ανέβασαν στροφές και πρόσθεσαν συνολικά άλλους 22 πόντους στον λογαριασμό της ομάδας τους. Στο τέλος ο Πανιώνιος προσπάθησε με κάποια σουτ να επιστρέψει, αλλά ο Άρης είχε τον τρόπο να μείνει στη θέση του οδηγού.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζιάγκος): Σακελαρίου 14(2), Χέντερσον 11(3), ΜακΝίλι 18(2), Γούντσον 6(2), Σαρικόπουλος 12, Δίπλαρος 6(1), Κράβιτς 8, Νταλό 6(2), Καμπερίδης, Τσούπκοβιτς.

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Τσαϊρέλης 10, Πουλιανίτης, Μούρτος 2, Αθηναίου, Βασιλόπουλος 8(2), Μάρας 6, Μποχωρίδης 27(2), Φλιώνης 9(1), Χρηστίδης 3, Προύιτ 12(2), Μπελ 10.
Keywords
Τυχαία Θέματα