Ποδαρικό με θρίαμβο στο 2018 για την ΑΕΚ! (video)

Μια ΑΕΚ βγαλμένη από το καλύτερο σενάριο, όπως το επεξεργάζεται ο Μανόλο Χιμένεθ και το ονειρεύονται οι φίλαθλοί της, έπαιξε με νοοτροοπία πρωταθλητισμού κι ανωτερότητας στο Αγρίνιο φθάνοντας σε μια επιβλητική νίκη με σκορ 4-1 που είναι και η μεγαλύτερή της στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Η νίκη που την φέρνει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε της πρώτης πράξης της 16ης αγωνιστικής ήρθε έτσι απλά αλλά καθόλου πρόχειρα!

Εξάλλου στο ίδιο γήπεδο πριν τις γιορτές είχε βάλει τέσσερα γκολ
στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για το κύπελλο, στην τελευταία παράσταση της Ένωσης για το 2017.

Η πρώτη της στο Νέο Έτος διέθετε πάλι έντονα στοιχεία επιθετικότητας και τους Μπακασέτα, Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο να μετατρέπουν το πρώτο 45λεπτο σε μια επιβλητική επικράτησης συνοπτικών διαδικασιών!

Δεν άλλαξε φιλοσοφία αλλά ούτε και πρόσωπα ο Μανόλο Χιμένεθ, πριν πάει να καθίσει ως τιμωριμένος στην εξέδρα, βάζοντας σε ότι εμπιστεύεται τακτικά (3-4-1-2) με τους Αραούχο, Χριστοδουλόπουλο στην κορυφή και τον Αραούχο πίσω τους σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Οι Μπακασέτας – Γκάλο, πιο πίσω, έπαιξαν στις πτέρυγες έχοντας στον κάθετο άξονα τους Γαλανόπουλο, Κονέ.
Η τριάδα της άμυνας ήταν οι Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος μπροστά από τον γκολκίπερ Τσιντώτα. Το ανασταλτικό σχήμα, βέβαια, άλλαζε όταν η Ένωση ήταν σε θέση άμυνας με τον Γκάλο να γίνεται δεξί μπακ και τον Μπακάκη αριστερό!
Ότι καλύτερο και χωρίς κάποια έκπληξη έβαλε στο ματς ο Μάκης Χάβος με ένα σχήμα που αρχικά το ονομάσαμε (4-5-1) αλλά στην πορεία μεταλλάσονταν, χάρις την ποιότητα των προωθημένων του, σε κάτι πολύ πιο φιλόδοξα επιθετικό!
Τέσσερις αμυντικοί μπροστά από τον γκολκίπερ Κυριακίδη, οι Μύγας, Λουίς Ρότσα, Μιχάϊ, Ροντρίγκες. Δύο στον κάθετο άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο. Οι Φάρλεϊ Ρόσα, Ντίας τους πλαισίωναν στα άκρα κι ο Μάζουρεκ ήταν λίγο πιο μπροστά τους έχοντας σε ρόλο φορ τον Ρουμάνο Μοράρ.

Η ΑΕΚ από την αρχή έδειξε πως ήθελε να φτιάξει «ατμόσφαιρα» πιέζοντας ψηλά και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει. Μια πρώτη προειδοποίηση από ελιγμό και σουτ του Αραούχο που εξουδετέρωσε ο Κυριακίδης και το 0-1 αμέσως μετά, μόλις στο 6ο λεπτό!
Ένα υποδειγματικό χτύπημα φάουλ του Τάσου Μπακασέτα – πόσα τέτοια έχει βάλει και πριν φορέσει την «κιτρινόμαυρη» - από τα 29 μέτρα και η μπάλα «τρέχοντας» με 93 Km/h στο πλεκτό δίχως ο Κυριακίδης να έχει περιθώρια παρέμβασης.

Το γρήγορο γκολ σε ένα τέτοιο ματς ήταν λογικό να αυξήσει την ενέργεια στο τερέν αφού η ΑΕΚ βρήκε περισσότερους χώρους με δεδομένη τη διάθεσή της να μείνει ψηλά.
Στο 12ο λεπτό ο Μπακασέτας έγινε δέκτης της μπάλας ως τελευταίος σε «κομπίνα» από εκτέλεση κόρνερ. Το σουτ βρήκε στο κάθετο δοκάρι με μια μικρή αλλά σωτήρια, επαφή από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
Το «κιτρινόμαυρο» σφυροκόπημα συνεχίστηκε, όσο βέβαια ο Αραούχο με τον Χριστοδουλόπουλο και τον Μπακασέτα ταλαιπωρούσαν σε ανοιχτούς χώρους τους αντιπάλους τους.
Ένα ακόμα σουτ του Μπακασέτα – το 3ο σε 18 λεπτά αγώνα – έστειλε τη μπάλα εκατοστά εκτός έστίας ενώ στο 20’ ο Κυριακίδης ίσα που πρόλαβε τον επελαύνοντα Αραούχο με τη μπάλα να στρώνεται στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο το σουτ του οποίου έστειλε τη μπάλα άουτ.
Αμέσως μετά έκανε διορθωτική κίνηση ο Χάβος, βάζοντας τον Μάρκος Πάουολο πιο κοντά και πιο «κλειστά» στον Βολιβιανό Μπεχαράνο, και κάπως έτσι με τη μπάλα περισσότερο από πριν στα πόδια του γηπεδούχων, ήρθε το πρώτο σουτ προς την εστία του Τσιντώτα στο 25’. Με παρόμοιο σουτ εκτός περιοχής απείλησε κατά κάποιο τρόπο ο Μάρκος Πάουλο οκτώ λεπτά αργότερα.
Όμως πάνω σε αυτό τον καμβά, η ΑΕΚ είχε χώρο να «ζωγραφίσει» και στο 34’ οι Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο έφεραν με συνοπτικές διαδικασίες τη μπάλα λίγο πλάγια από το σημείο του πέναλτι.
Ο Μπακασέτας προσπάθησε να αποφύγει τον Μύγα και η σύγκρουσή τους ώθησε τον διαιτητή Καραντώνη λίγα μέτρα πίσω από την φάση να δείχνει χωρίς δεύτερη σκέψη το σημείο του πέναλτι.
Από την άσπρη «βούλα» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έκανε το 0-2.

Η πιο σοβαρή αντίδραση της ομάδας του Αγρινίου ήρθε σε εκείνο το σημείο(35’-40’) με το σουτ του Μάζουρεκ στο κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ κι αμέσως μετά μια κεφαλιά του Μοράρ που ανάγκασε τον Τσιντώτα στην πρώτη εκτίναξή του στο ματς προκειμένου να αποκρούσει.

Για να ακολουθήσει σε αυτό το ξέφρενο ανεβο-κατέβασμα της μπάλας η «χαριστική» βολή. Από άλλη μια γρήγορη ανάπτυξη της Ένωσης από τους Μπακασέτα – Λιβάγια, τον Αραούχο αποδέκτη και… «buenas noches» από τον Αργεντίνο!

Το 0-3 στην εκπνοή του ημιχρόνου έστειλε την ΑΕΚ ανακουφισμένη στα αποδυτήρια, κουβαλώντας την έκσταση της επιβλητικότερης φετινής εμφάνισης στο πρωτάθλημα ενώ για τον Παναιτωλικό και τον Μάκη Χάβο άρχισε μια – ακόμα – διαδικασία έντονης μουρμούρας από πολλα σημεία των εξεδρών με στόχο τους παίκτες και τον τεχνικό της ομάδας του Αγρινίου!

Με περισσότερο εγωισμό και τον Κλέσιο αντί του πιο αργού Φάρλεϊ Ρόσα μπήκε στην επανάληψη ο Παναιτωλικός χάνοντας την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 49’ όταν ο Μάζουρεκ πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Μοράρ όμως ο Τσιντώτας αντέδρασε αποτελεσματικά τόσο μπροστά στον Ρουμάνο όσο και στο δεύτερο σουτ του Μύγα.
Ένα λεπτό αργότερα σε μια ακόμα φάση με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο γκολκίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε ακόμα πιο δύσκολα σουτ του Μοράρ.
Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η Ένωση έπαιζε με δέκα παίκτες καθώς τραυματίστηκε ο Μπακασέτας κι αυτή η εξέλιξη έφερε την παρθενική εμφάνιση του νεοφερμένου Μασούντ με την κιτρινόμαυρη στον αγωνιστικό χώρο.
Μετά από πέντε λεπτά μια ακόμη αλλαγή, του Λόπες αντί του Χριστοδουλόπουλου, έφερε τον Ιρανό στην θέση που τον βολεύει κάπου προς τα δεξιά και 27 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του Ισπανού αμυντικού αυτός σκόραρε!
Ωραία εναλλαγή με τον Μασούντ και χαμηλό σουτ από τη γωνιά της περιοχής στα δίχτυα του Κυριακίδη για να γίνει το 0-4, όπως πριν από 16 μέρες στο ματς του κυπέλλο.

Κάθε ματς όμως έχει μια άλλη ιστορία και τα καρμπόν πλέον δεν τα βρίσκουμε όχι στο ποδόσφαιρο αλλά ούτε στις δημόσιες υπηρεσίες!
Σε πιο ανοιχτό τέμπο ήρθε και το γκολ του Παναιτωλικού όταν ο διαιτητής έκρινε αντικανονική τη σύγκρουση των Κονέ – Χόρχε Ντίας. Αυτή τη φορά ο Τσιντώτας νικήθηκε από τον Μοράρ, στο 68ο λεπτό.

Δίχως κανένα άγχος να αλλάξει η ροή του σεναρίου, ο ρυθμός συνέχισε στην ίδια ένταση.
Ο Λιβάγια με κεφαλιά ανάγκασε τον Κυριακίδη σε μια δύσκολη επέμβαση στο 72’.
Μια ακόμα ευκαιρία στον αέρα από την ΑΕΚ χάθηκε στο 80’ από την άστοχη έξοδο του Κυριακίδη και την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου πάνω από τα γκολπόστ.
Το τελικό 1-4 τα λέει όλα. Σε ένα ματς αξέχαστο, θεαματικό, χορταστικό και προφανώς αξέχαστο για τους θριαμβευτές

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας (69’ Μύγας), Μιχάϊ, Ροντρίγκες, Ρότσα (60’ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (46’ Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (52’ Μασούντ), Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60’ Λόπες), Αραούχο (71’ Γιακουμάκης)
Keywords
Τυχαία Θέματα