Βλάχοβιτς: Για που το έβαλες Ντούσαν;

Η “Μεγάλη Κυρία” έχει σκοράρει μόλις 23 γκολ σε 17 αγώνες της Serie A αυτή τη σεζόν, το χειρότερο ρεκόρ μεταξύ των δέκα κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος. Ο Βλάχοβιτς φαίνεται να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά, καθώς είναι ο δεύτερος πιο παραγωγικός επιθετικός στα κορυφαία 5 πρωταθλήματα της Ευρώπης με 32 γκολ σε 41 εμφανίσεις με την μωβ

φανέλα. Ο Σέρβος επιθετικός θεωρείται ένας από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στον κόσμο και έχει ήδη βρει τα δίχτυα 16 φορές στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Έχει επίσης χτυπήσει τέσσερις φορές στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του για τη Σερβία για να βοηθήσει τη χώρα του να κλείσει τη θέση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Ο Ρονάλντο σημείωσε 33 γκολ στη Serie A το 2020 για τη Γιουβέντους, με εκπληκτικό ρυθμό και ένα κάθε 76,24 λεπτά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε το ίδιο κατόρθωμα στο Τορίνο με την φανέλα της Γιουβέντους, καθώς σημείωσε περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος από οποιονδήποτε άλλο στη Serie A από το 1960 Ο Βλάχοβιτς έχει ταιριάξει με την άνοδο, αλλά όχι την κανονικότητα, με τα 33 του να έρχονται ανά 111,67 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία της Serie A έχουν σκοράρει περισσότερα από τον Βλάχοβιτς στα πρώτα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος της Φιορεντίνα, αυτοί οι παίκτες ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Μοντουόρι (17 το 1958-59), ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα (17 το 1998-99) και ο Λούκα Τόνι (16 το 2005-06).

Ο Σέρβος είναι η Νο.1 επιλογή της Γιουβέντους για τον Ιανουάριο και δεν είναι διατεθειμένος να υπογράψει επέκταση συμβολαίου με τον σύλλογο της Τοσκάνης. Η Φιορεντίνα του πρόσφερε νέο συμβόλαιο 4 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο και ο διευθυντής του συλλόγου Τζο Μπαρόνε επιβεβαίωσε ότι η προσφορά είναι «ακόμη έγκυρη», προσθέτοντας ότι ο σύλλογος δεν θα την αλλάξει. Ο Βλάχοβιτς θα έβγαινε ο πιο κερδισμένος στην ιστορία του συλλόγου υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με την Φιορεντίνα. Ωστόσο, η Γιουβέντους γνωρίζει ότι η υπογραφή του Βλάχοβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου θα ήταν εξαιρετικά περίπλοκη.

Η Φιορεντίνα θέλει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ για να πουλήσει τον επιθετικό της, ενώ η Γιουβέντους μπορεί να υπογράψει με την μορφή δανεισμού τον Βλάχοβιτς με υποχρεωτική αγοράς τον επόμενο χρόνο. Με αυτά τα δεδομένα, ίσως στρέψουν την προσοχή τους στον Αργεντινό επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Μάουρο Ικάρντι. Οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν συνδεθεί με την απόκτηση του Βλάχοβιτς. Η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν σκάουτινγκ πρόσφατα για τον 21χρονο, ενώ και Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ατλέτικο παρακολουθούν στενά τον Σέρβο διεθνή.

Η Φιορεντίνα απέρριψε την προσφορά 60 εκατομμυρίων ευρώ της Ατλέτικο Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ο Βλάχοβιτς έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην ενταχθεί στην Άρσεναλ τον προσεχή Ιανουάριο. Οι “Κανονιέρηδες” πάντως είναι έτοιμοι να προσφέρουν αμοιβή κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ μετά τα πρόσφατα προβλήματα με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και την καθαίρεση της αρχηγίας του Γκαμπονέζου επιθετικού. Ο 32χρονος απουσίασε από τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ μετά από πειθαρχικό παράπτωμα και ίσως αποχωρήσει από το κλαμπ…

Η Τότεναμ και η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται να είναι ο σύλλογοι που έχουν τον πρώτο λόγο ώστε να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του. Και οι δύο αναζητούν νέο επιθετικό και οι Spurs είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε νέες μεταγραφές για να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες του Αντόνιο Κόντε. Σε αντίθεση με τη Γιουβέντους, μπορούν επίσης να προσφέρουν μόνιμη συμφωνία στη Φιορεντίνα, ενώ οι “μπιανκονέρι” μπορούν να υπογράψουν τον παίκτη μόνο με αρχικό δανεισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα