Ολυμπιακός: Χαλάει την… προσμονή των αντιπάλων του

Στον Ολυμπιακό καιρό τώρα είχαν στο μυαλό τους τις κλήσεις των Εθνικών ομάδων των χωρών της Αφρικής που θα βρίσκονται τον Γενάρη στο Κοπά Άφρικα.
Γνώριζαν πως όχι ένας, ούτε δύο, αλλά οκτώ ποδοσφαιριστές του ήταν έτοιμοι να φτιάξουν βαλίτσες και να αφήσουν το Ρέντη από 10 μέρες έως και έναν μήνα, ανάλογα μέχρι το που θα έφταναν στην διοργάνωση.

Οι Πρωταθλητές έκαναν τον προγραμματισμό τους για να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα εκείνο το χρονικό διάστημα.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό

είναι πως φτάνοντας πλέον πολύ κοντά στην έναρξη της διοργάνωσης βλέπει πως το πρόβλημα δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο όσο περίμεναν.

Ελ Αραμπί – Μαντί Καμαρά ΠΗΓΗ: In Time SportsΠοιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι ενεργοποιούνται

Μπα, Ονιεκούρου, Μαντί Καμαρά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν θα βρεθούν στις αποστολές των ομάδων τους, βοηθώντας τον Πέδρο Μαρτίνς στο έργο του.

Από την άλλη, εκείνοι που θα λείψουν είναι επίσης τέσσερις, για την ακρίβεια οι απόντες, θα είναι οι Παπέ-Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Αγκιμπού Καμαρά (Γουινέα), Πιέρ Κούντε (Καμερούν) και Γκάρι Ροντρίγκες (Πράσινο Ακρωτήρι).

Πάμε να δούμε πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός το χρονικό διάστημα του Κόπα Άφρικα.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όπως είπαμε, δεν κλήθηκε στην Εθνική ομάδα του Μαρόκου, έτσι παραμένει στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς παρέα με τον Τικίνιο Σοάρες κρατώντας ανέπαφη τη δύναμη πυρός στην επίθεσή του.

Ο Ουσεϊνού Μπα δεν ήταν στις επιλογές του Αλιού Σισέ στην Εθνική Σενεγάλης, οπότε οι ερυθρόλευκοι θα κρατήσουν μία τετράδα αμυντική εξαιρετική, με τους Παπασταθόπουλο, Μπα, Παπαδόπουλο, Μάρκοβιτς και φυσικά τον Κώστα Μανωλά.

Χένρι Ονιεκούρου ΠΗΓΗ: In Time Sports

Εκτός Εθνικής ομάδας της Νιγηρίας έμεινε ο Χένρι Ονιεκουρού κάτι που σημαίνει πως ο Πέδρο Μαρτίνς το υπολογίζει μαζί με τους Μασούρα, Λόπες, Βαλμπουενά και Βρουσάι για τις θέσεις των ακραίων επιθετικών.

Η παραμονή στου Ρέντη και του Μαντί Καμαρά βοηθά ακόμα περισσότερο την πιο ομαλή παρουσία του Ολυμπιακού στις υποχρεώσεις του εκείνο το διάστημα. Γιατί αν δει κανείς τις απουσίες η θέση του Μαντί και του Αγκιμπού ήταν οι πιο δύσκολες για να βρεθούν λύσεις.

Ο “Profesor” θα πρέπει να βρει λύσεις για λιγότερα προβλήματα.

Η απουσία του Γκάρι Ροντρίγκες με το Πράσινο Ακρωτήρι θα ενεργοποιήσει τον Μάριο Βρουσάι, ποδοσφαιριστής που έχει κατά το παρελθόν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει και μάλιστα πολύ, έχει προκαλέσει εντύπωση ο ελάχιστος χρόνος συμμετοχής του την τρέχουσα σεζόν, όμως πλέον θα έχει μία παραπάνω ευκαιρία να παλέψει για την παρουσία του στην 11άδα.

Ο Αγκιμπού Καμαρά είναι ο παίκτης που έχει αλλάξει όλον τον Ολυμπιακό κι έχει “κλειδώσει” στη 11άδα, ενώ την ίδια στιγμή έχει “κλειδώσει” και το 4-2-3-1 με την δική του παρουσία στο 8-10.

Αυτή η θέση μένει…. ορφανή, για την ώρα, καθώς και ο Κούντε που θα μπορούσε να μπει στα παπούτσια του θα βρίσκεται με την Εθνική ομάδα του Καμερούν.

Μάριος Βρουσάι και Ρόνι Λόπες ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Ρόνι Λόπες θα μπορούσε να παίξει, με την εμπειρία του και την ποιότητα του, στην θέση αυτή, αλλά η εικόνα του στα άκρα θα ήταν κρίμα να του κόψει τον ρυθμό.

Το ρεπορτάζ εδώ και δύο μέρες έφερε στο προσκήνιο τον Μάξι Λοβέρα, του οποίου ο δανεισμός ολοκληρώθηκε (Ράσινγκ Κλουμπ) και πλέον επιστρέφει στου Ρέντη. Η παρουσία του 22χρονου στην Αργεντινή ήταν εξαιρετική, γεμάτη με καλές εμφανίσεις, ασίστ και γενικά με εικόνα που δικαιωματικά αναμένεται να του δώσει μία δεύτερη ευκαιρία με τους Πρωταθλητές.

Ο Μάξι Λοβέρα ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η θέση του Αγκιμπού του ταιριάζει γάντι. Είναι η θέση που ξεχώρισε και που έδειξε τα, γνωστά όταν αποκτήθηκε, πολύ καλά του στοιχεία.

Στο χέρι του και φυσικά στο χέρι του Μαρτίνς είναι το να μπει στο κλίμα και να μπορέσει να βοηθήσει και να κερδίσει την παραμονή του στην ομάδα.

Ένας ακόμη που θα ενεργοποιηθεί και είναι απολύτως λογικό, είναι ο Κώστα Μανωλάς, ο κορυφαίος Έλληνας αμυντικός, αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και να βρεθεί να υπερασπίζεται την άμυνα των Πρωταθλητών μαζί με τον Μπα ή τον Παπασταθόπουλο.

Ο Κώστας Μανωλάς ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός βρίσκει λύσεις σε συνδυασμό με την μεταγραφική βόμβα του Μανωλά, οι ερυθρόλευκοι χαλούν τα… σχέδια των αντιπάλων τους και την προσμονή να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός αποδυναμωμένος την περίοδο του Κόπα Άφρικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα