Βαλένθια: «Έδεσε» τον Πραντίγια (video)

Η Βαλένθια ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με τον 23χρονο Ισπανό φόργουορντ, Χάιμε Πραντίγια

Οι «νυχτερίδες» θα έχουν στο ενεργητικό τους τον ταλαντούχο ψηλό για ακόμη τρία χρόνια, αφού οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2026-27. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βαλένθια

«Η Βαλένθια κατέληξε σε συμφωνία με τον Ισπανό διεθνή πάουερ φόργουορντ Χάιμε Πραντίγια (2,02μ., Σαραγόσα, 03/01/2001, 23 ετών) για την επέκταση του συμβολαίου του με τον σύλλογό μας για τρεις ακόμη

σεζόν, έως τις 30 Ιουνίου 2027.  

Ο Αραγονέζος παίκτης διανύει την τέταρτη σεζόν του στη φανέλα και πρόσφατα μπήκε στο Top-20 των ρέκορντμαν συμμετοχών του συλλόγου με 218. Μέσα σε μια εκθετική ανάπτυξη χρόνο με το χρόνο, αυτή τη σεζόν έχει αυξήσει την απόδοσή του στην αποτελεσματικότητα των σουτ δύο πόντων και ειδικά στη συμβολή του στα ριμπάουντ, γεγονός που του επιτρέπει να παρουσιάσει τα καλύτερα νούμερά του στην EuroLeague.  

Από τον Φεβρουάριο, έχει κάνει ένα βήμα μπροστά με τα προβλήματα της ομάδας στη γραμμή των ψηλών, βοηθώντας επίσης στη θέση του σέντερ και έχει αυξήσει τους αριθμούς του στους 5.2 πόντους με 61.7% στα σουτ από τα δύο, 4.6 ριμπάουντ και 8.2 αξιολόγηση στα τελευταία εννέα παιχνίδια. Ο 23χρονος Ισπανός φόργουορντ είναι βετεράνος με 72 συμμετοχές στην EuroLeague και έφτασε επίσης σε 20 αγώνες στο EuroCup τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως μέλος της Βαλένθια. Η εντυπωσιακή εξέλιξη οδήγησε από τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας στο ανώτερο επίπεδο. Η Πραντίγια κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2022». 

Keywords
Τυχαία Θέματα