ΑΕΚ: Τα άδεια γήπεδα την… υπνωτίζουν (videos)

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα είναι μια ομάδα που όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν θέλει τον κόσμο στις εξέδρες διότι τις δίνει παλμό, ένταση, ενέργεια. Είτε είναι δικοί της φίλαθλοι, είτε ακόμα και αντίπαλοι. Τα άδεια γήπεδα, αγωνιστικά, συνήθως την… υπνωτίζουν. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα αποτελέσματά της, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο προήλθαν οι βαθμολογικές απώλειες.

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο Ελλάδας

έχει δώσει έξι παιχνίδια μακριά από την “Αγιά Σοφιά” χωρίς παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες και μετράει 2 νίκες και 4 ισοπαλίες, έχοντας γνωρίσει στην διαδικασία των πέναλτι τον αποκλεισμό.

Το πρώτο ματς χωρίς κόσμο ήταν στο “Αγρίνιο” με τον Παναιτωλικό, όπου ενώ φαινόταν ότι η ΑΕΚ θα έκανε… περίπατο με το σκορ στο 15′ να είναι 0-2 και την Ένωση να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες για τρίτο γκολ, η υποτονική ατμόσφαιρα του γηπέδου ήταν να έβγαλε από τον ρυθμό τους “κιτρινόμαυρους“. Ο Παναιτωλικός αντέδρασε και κατάφερε να κάνει το 0-2, 2-2 και να πάρει έναν πολύτιμο πόντο, στερώντας ταυτόχρονα δύο από τους “κιτρινόμαυρους”.

Στις Σέρρες, η ιστορία επαναλήφθηκε για την ΑΕΚ, η οποία μετά από λάθος του Αθανασιάδη δέχθηκε την ισοφάριση στην εκπνοή του αγώνα. Μέχρι όμως να έρθει αυτή, η Ένωση είχε χάσει σημαντικές ευκαιρίες για να αποκτήσει προβάδισμα δύο τερμάτων, δεν το έκανε και το “πλήρωσε” πανάκριβα στο φινάλε της αναμέτρησης.

Στο Φάληρο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε δύο γκολ σε λιγότερο από δέκα λεπτά με Γκαρσία, Τσούμπερ, για να δεχθεί λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο γκολ από τον Μασούρα. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για τρίτο γκολ, αλλά ευτυχώς για τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα η νίκη έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Ακολούθησε το ματς κυπέλλου με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης“, όπου η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο έχασε ανεπανάληπτες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Δεν βρήκε δεύτερο γκολ, δέχθηκε την ισοφάριση στο δεύτερο και μετά ήρθε ο αποκλεισμός στην διαδικασία των πέναλτι.

Σχεδόν τέσσερις ημέρες μετά, η ΑΕΚ πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της φέτος μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς συνέτριψε με 5-0 τον Ατρόμητο με πρωταγωνιστή τον Έκι Πόνσε. Ένα ματς στο οποίο η Ένωση έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο και αξιοποίησε σχεδόν όλες τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Τελευταίο ματς χωρίς παρουσία φιλάθλων στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η Ένωση προηγήθηκε με γκολ του Ελίασον στην εκκίνηση του Β’ ημιχρόνου, είχε στιγμές για δεύτερο γκολ, όμως έχασε τη νίκη δεχόμενη γκολ στις καθυστερήσεις από στατική φάση.

Οι δύο νίκες που έχει σε έξι παιχνίδια δίχως κόσμο μακριά από την “Αγιά Σοφιά” σίγουρα είναι λίγες με βάση την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων της. Η “παγωμένη” ατμόσφαιρα δεν ταιριάζει στο παιχνίδι της Ένωσης η οποία θέλει να υπάρχει ένταση και ενέργεια στις εξέδρες. Βέβαια, κάθε ματς εξαρτάται αποκλειστικά από την απόδοση και την ουσία που θα έχει η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα