Τζέραρντ: «Ήθελα να ξαναβάλω φανέλα για τον Κλοπ»

Ο Στίβεν Τζέραρντ υποκλίθηκε στις προπονητικές ικανότητες του Γιούργκεν Κλοπ και τόνισε ότι όταν μιλά μαζί του, θέλει να ξαναφορέσει φανέλα και να βγει στο γήπεδο.

Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ και νυν τεχνικός της Ρέιντζερς, ξεκίνησε τα πρώτα προπονητικά του βήματα στα τμήματα υποδομής των «ρεντς», στις πρώτες μέρες της παρουσίας του Κλοπ στο «Άνφιλντ». Όπως τόνισε στο Channel 4, ο Γερμανός του άνοιξε το γραφείο του πολλές φορές, δίνοντάς του πολύτιμες συμβουλές.

«Είχα
πολλές συζητήσεις μαζί του. Είναι ανοικτό βιβλίο, με προσκαλούσε στο γραφείο του και ήμουν ιδιαίτερα τυχερός και ευλογημένος γι' αυτές τις προσκλήσεις. Αυτό που σκέφτομαι είναι πώς θα ήταν να έπαιζα γι' αυτόν. Δεν είχαν την τύχη να παίξω για τον Γιούργκεν Κλοπ, είχα μεγαλώσει αρκετά και έχασα το πλοίο. Σχεδόν ζηλεύω τους παίκτες της Λίβερπουλ. Έβγαινα από το γραφείο του μετά από μία συζήτηση και ήμουν έτοιμος να βγω έξω, να φορέσω τη φανέλα και να παίξω, να τρέξω μαζί με τους παίκτες και να τρέξω δυνατά. Είναι πολύ μεταδοτικός και σε εμπνέει. Το κύριο στοιχείο του είναι η δύναμη της προσωπικότητάς του. Σε κάνει να νιώθεις εκλεκτός, επιθυμητός και ευπρόσδεκτος. Είναι ένας άνθρωπος που θέλεις να δεις να πετυχαίνει. Έχει μεγάλη σύνδεση με τους οπαδούς, την πόλη και τους παίκτες. Από την πρώτη μέρα ήταν ειλικρινής και έδειχνε σεβασμό. Αν του δείξεις κι εσύ τον ίδιο σεβασμό, θα κάνει το κάτι παραπάνω για σένα. Είναι η εμβληματική προσωπικότητα στη Λίβερπουλ. Οι περισσότερες ομάδες έχουν έναν παίκτη ως σύμβολο, όπως η Μπαρτσελόνα τον Μέσι, αλλά στη Λίβερπουλ αυτός είναι ο Κλοπ. Οι παίκτες ξέρουν ότι για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας πρέπει να τον ακολουθήσουν», είπε ο τεχνικός της Ρέιντζερς, ενώ για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πρόσθεσε:

«Δύο τελικοί σε δύο χρόνια είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Πολλοί προσπαθούν να υποτιμήσουν τον Κλοπ, αλλά πριν από αυτόν η Λίβερπουλ δεν είχε πάει σε τελικό από το 2005. Τώρα έχει τοποθετήσει την ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου, νίκησε τη Μπαρτσελόνα 4-0. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά αν οι δύο ομάδες παίξουν στο μάξιμουμ, τότε η Λίβερπουλ οριακά θα κερδίσει».
Keywords
Τυχαία Θέματα