Στο "ερυθρόλευκο" μονοπάτι!

Ο Ολυμπιακός σαν ισχυρός της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα συναντήσει μια εκ των Αϊντχόφεν (Ολλανδία) και Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία). το πρώτο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στις 23–24 Ιουλίου ενώ η ρεβάνς στις 30-31 Ιουλίου. Η κλήρωση θα βγάλει το ζευγάρι στις 18 Ιουνίου. Οι δύο πιθανοί αντίπαλοι είναι λαβωμένοι και διψασμένοι!

Ιδανική αυτόχειρας

Η Αϊντχόφεν πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή σεζόν στο πρωτάθλημα Ολλανδίας,
ωστόσο κατάφερε να σβήσει ό,τι καλό κατάφερε, όταν ήρθε η ώρα του αποφασιστικού βήματος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 13 στα 13, μεταξύ των οποίων και η εμφατική νίκη 3-0 επί του Άγιαξ, ωστόσο η ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ, φάνηκε να μην μπορεί να βαδίσει ταυτόχρονα σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι κατάφερε να βρεθεί στους ομίλους, έχοντας αποκλείσει την Μπάτε Μπορίσοφ, ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να πάρει μόλις δύο πόντους. Η Αιντχόφεν δεν συνέχισε ούτε στο Γιουρόπα Λιγκ, μένοντας πίσω από Μπαρτσελόνα, Τότεναμ και Μίλαν.

Αν και ήταν σταθερά μπροστά από τον Άγιαξ στα 2/3 της κούρσας, επέτρεψε στα πιτσιρίκια του Έρικ τεν Χάγκ να ροκανίσουν τη διαφορά, αφήνοντας βαθμούς σε παιχνίδια που φαινομενικά έμοιαζαν εύκολα για την ιδιατέρως αποδοτική επιθετικά Αιντχόφεν. Συνολικά πέτυχε 98 γκολ και δέχτηκε 26 στο πρωτάθλημα, που κυριάρχησε ο Άγιαξ των 119 γκολ!

Το αστέρι της ομάδας δεν είναι άλλο από το Ίρβινγκ Λοσάνο ο οποίος όμως ταλαιπωρείται από έναν τραυμαυτισμό στο δεξί γόνατο και αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις στα τέλη του Ιουνίου. Παρ' όλα αυτά ο Μεξικανός ο οποίος πέτυχε 17 γκολ σε 30 ματς με την Αϊντχόφεν βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων (η Νάπολι φέρεται πως έχει το προβάδισμα) και ενδέχεται να αποτελέσει παρελθόν, παρά τον τραυματισμό του!

Ο 21ετών Στίβεν Μπέργκβαιν, ο οποίος πέτυχε 14 γκολ σε 33 αγώνες αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Άγιαξ, ωστόσο η PSV δεν έχει μείνει μετα χέρια σταυρωμένα, καθώς σύμφωνα με ρεπορτάζ του ολλανδικού τύπου, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Φέγενορντ για την απόκτηση του 27χρονου Στίβεν Μπέργκχαους. Την ίδια ώρα έντονη είναι η φημολογία για επιστροφή του "γερόλευκου" Άριεν Ρόμπεν μετά από 15 (!) χρόνια στο σύλλογο, ύστερα από το πέρας της συνεργασίας του με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Λουκ ντε Γιόνγκ στα 34 του χρόνια περνάει δεύτερη νιότη με τη φανέλα της Αϊντχόφεν, καθώς σκόραρε 28 φορές την περσινή σεζόν για ν' αναδειχθεί κορυφαίος σκόρερ της ομάδας!

Της στοίχισε το Τσάμπιονς Λιγκ

Η Βικτόρια Πλζεν συμμετείχε ως πρωταθλήτρια Τσεχίας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Τσέχοι του Πάβελ Βρμπα, μπορεί να ξεκίνησαν με τρεις ήττες και μια ισοπαλία την πορεία τους στον όμιλο, όμως πήραν ένα μεγάλο διπλό στη Μόσχα και επικράτησαν εντός έδρας της Ρόμα, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και αποκλείστηκαν από την Ντιναμό Ζάγκεμπ.

Η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ την επηρέασε στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της χώρας, όπου και έμεινε πίσω από τη Σλάβια Πράγας με διαφορά πέντε βαθμών, γνωρίζοντας ήττες εντός και εκτός έδρας από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια.

Στο μεταγραφικό κομμάτι η Πλζεν κινήθηκε για τη θωράκιση των μετόπισθεν, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του Γιάκουμπ Μπράμπετς, ο οποίος αγωνιζόταν στο σύλλογο, ως δανεικός από την Γκενκ.

Το αστέρι της ομάδας είναι ο Σολβάκος Πάτρικ Χροσόφτσκι, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ συνολικά είχε πέντε γκολ σε 35 ματς. Ο 27χρονος μέσος ωστόσο, ίσως να μην προλάβει τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, καθώς το όνομα του ακούγεται έντονα για την Γκενκ, η οποία θέλει να δαπανήσει περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του!

Πρώτος σκόρερ του συλλόγου την περσινή σεζόν και παράλληλα μεγάλος άτυχος ήταν ο Μίκαελ Κρέμεντσικ. Ο υψηλόσωμος Τσέχος επιθετικός υπέστη ρήξη χιαστού και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μέσα στον επόμενο μήνα, ωστόσο βρίσκεται στο μεταγραφικό πλάνο της Μπριζ και ίσως αποτελέσει παρελθόν από τον τσέχικο σύλλογο. Πάντως ο Κρέμεντσικ έχει πρώτα να λύσει τις διαφορές του με το νόμο, καθώς λέγεται πως προκάλεσε ατύχημα οδηγώντας το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια διέφυγε, παρουσιάζοντας την έγκυο σύζυγο του ως οδηγό του αυτοκινήτου!

Keywords
Τυχαία Θέματα