Ζοάο Φέλιξ: Ο νέος Ρονάλντο των 120 εκ ευρώ!

Ο Ζοάο Φέλιξ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο περιζήτητος έφηβος στην Ευρώπη, με την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ!

Ο νεαρός Πορτγάλος επιθετικός πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την Μπενφίκα την εφετινή σεζόν, αλλά η απειρία του δεν τον εμπόδισε να αναδειχτεί σε έναν σημαντικό παράγοντα στην πορεία της ομάδας του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με 15 γκολ και 9 ασίστ.

Τον περασμένο Απρίλιο πέτυχε χατ τρικ απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης
και έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα και ο νεαρότερος Πορτογάλος παίκτης που πέτυχε τρία γκολ σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.
Η «σπινθηροβόλα» μορφή του τον έφερε στην Εθνική Πορτογαλίας, για τα επερχόμενα τελικά του Uefa Nations League και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το όνομα του έχει συνδεθεί με πιθανή μετακίνηση του στην Πρέμιερ Λιγκ, με τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ και την Σίτι να επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του.

Ο πρώην τεχνικός της Σουόνσι και νυν της Ρίο Άβε, Κάρλος Καρβαχάλ, μιλώντας σε αγγλικά ΜME, υποκλίθηκε στο ταλέντο του νεαρού.

«Λίγοι στα 19 τους χρόνια έχουν δείξει το ταλέντο που ο Φέλιξ δείχνει ότι έχει σε αυτή την ηλικία. Φανταστείτε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν στο μέλλον. Ούτε με προσφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ δεν θα τον δώσει η Μπενφίκα!».
Στην Πόρτο δεν εκτιμήθηκε το ταλέντο του Φέλιξ

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Πόρτο, αλλά το 2015 έμεινε ελεύθερος, γιατί σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν τότε «ήταν πολύ κοκκαλιάρης».

Στην Μπενφίκα «έλαμψε» αμέσως και σε ηλικία 16 χρόνων έγινε οι νεαρότερος παίκτης που έπαιξε σε επαγγελματικό παιχνίδι, όταν με την 2η ομάδα αγωνίστηκε σε αναμέτρηση της LigaPro, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η σεζόν που μόλις τελείωσε ήταν απίθανη για τον πιτσιρικά, γι΄αυτό και από τον Νοέμβριο η ομάδα της Λισαβόνας έσπευσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο μέχρι το 2023, βάζοντας ρήτρα 120 εκατομμυρίων ευρώ.

O Φέλιξ μόλις έχει πετύχει το πρώτο του γκολ απέναντι στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Το ντεμπούτο του με την 1η ομάδα, πραγματοποιήθηκε απέναντι στην Μποαβίστα τον περασμένο Αύγουστο και στο επόμενο παιχνίδι του σκόραρε απέναντι στην συμπολίτισσα Σπόρτινγκ, με κεφαλιά μάλιστα, στο 86ο λεπτό, έχοντας μπει ως αλλαγή στο 2ο ημίχρονο.

Στην συνέχεια οι εμφανίσεις του περιορίστηκαν με τον Ρουί Βιτόρια, αλλά με τον ερχομό του Μπρούνο Λάζε τον Ιανουάριο επανήλθε στην βασική ομάδα, για να τελειώσει τελικά τη σεζόν με 20 γκολ σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπενφίκα, Ντομίνγκος Σοάρες ντε Ολιβέιρα, δήλωσε πρόσφατα ότι μια ομάδα θα πρέπει να τηρήσει τη ρήτρα απελευθέρωσης του Φέλιξ για να τον αποκτήσει.«Αν ένας σύλλογος δώσει 100 εκατομμύρια ευρώ για τον Φέλιξ, η πρόθεση μας δεν είναι να πουληθεί», εξήγησε. «100 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά χρήματα, δεν υπήρξαν ποτέ πωλήσεις αυτής της αξίας στην Πορτογαλία, αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να κρατήσουμε τους παίκτες που μας βοηθούν να κερδίσουμε στο γήπεδο και θα κάνουμε τα πάντα για να τους κρατήσουμε».

Κάποιοι ήδη τον συγκρίνουν με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ κάποιοι άλλοι με τον Βραζιλιάνο μύθο Κακά.

"O Ρονάλντο είναι παράδειγμα για όλους τους Πορτογάλους", είχε πει κάποτε ο Φέλιξ

«Ήδη τον έχουν χρίσει συνεχιστή μου, ή τον έχουν πει νέο Κακά» εξηγεί ο Ρουί Κόστα.
«Για να είμαι ειλικρινής, ο Φέλιξ, είναι απλώς ο…Φέλιξ. Έχει μια εξαιρετική κατανόηση του παιχνιδιού και τη σπάνια ικανότητα να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να σκοράρει».

Μια μεγάλη καριέρα έχει ξεκινήσει λοιπόν για τον Φέλιξ, με τα σπάνια χαρακτηριστικά που έχει να είναι κάτι μεταξύ 10ριου και φορ περιοχής.

Έχει μία ξεχωριστεί ικανότητα να πασάρει και να βγάζει έξυπνες ασίστ στους συμπαίκτες του και σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό σκόρερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα