Τσιτσιπάς: «Σαν να μην ήμουν εκεί...»

Η πρώτη παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam συνοδεύθηκε από ήττα και αποκλεισμό στον 1ο γύρο.

Στο Αυστραλιανό όπεν, ο 19χρονος Έλληνας τενίστας έχασε από τον Καναδό Ντένις Σαποβάλοφ, νο 50 στον κόσμο, με 6-1, 6-3, 7-6(5) και μετά τον αγώνα δεν έκρυβε την απογοήτευσή του. Σε δηλώσεις του στο «tennisnews», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Τα πρώτα δυο σετ έφυγαν πάρα πολύ εύκολα, σαν να μην ήμουν εκεί. Έπαιζα χωρίς τακτική. Περίμενα να
πάρω πόντους από το σερβίς, αλλά το παράκανα. Ήταν από τους χειρότερους αγώνες που έκανα φέτος, χωρίς πλάνο. Ήταν μια κακή ήττα. Ήμουν λίγο αγχωμένος, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο.

Νιώθω περήφανος που κατάφερα να μπω απευθείας στο κυρίως ταμπλό, αλλά νιώθω επίσης θλίψη για τους φιλάθλους που ήρθαν να με υποστηρίξουν και περίμεναν περισσότερα απ' αυτό που έκανα. Και για τους δικούς μου λόγους βέβαια, γιατί απλούστατα δεν έπαιξα το τένις που συνηθίζω να παίζω».

Στη συνέχεια τόνισε για την απευθείας παρουσία του στο κυρίως ταμπλό: «Είναι πιο δύσκολο από το να ξεκινάς από τα προκριματικά, γιατί στα προκριματικά έχεις συνηθίσει με τις συνθήκες του τουρνουά, έχεις παίξει αγώνες. Το μόνο κακό με τα προκριματικά, είναι πως είσαι πιο κουρασμένος από τον αντίπαλό σου στο κυρίως ταμπλό».
Keywords
Τυχαία Θέματα