Τον «έπνιξε» και τον διέλυσε!

Η ΑΕΚ έκρυψε το καλάθι από τον Προμηθέα και με τον Γκέιμπ Γιορκ να «ξεμπουκώνει» (23π, 5/8 τρίποντα) διέλυσε τους Πατρινούς με 88-60, κάνοντας το 2-1 στη σειρά. Εξαιρετικός και ο Βινς Χάντερ με 16 πόντους. Φεστιβάλ λαθών (22) από τους φιλοξενούμενους.

Το ματς
Λάθη ο Προμηθέας, transition και αιφνιδιασμούς η ΑΕΚ. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, με την «Ένωση» να έχει ζεστό τον Γιορκ στην πρώτη
περίοδο (8π, 2/2 τρίποντα), όμως να παίρνει διαφορά 8 πόντων κυρίως γιατί κράτησε τους Πατρινούς μόλις στους 11 πόντους. Είναι χαρακτηριστικό πως 5 παίκτες της «Ένωσης» είχαν τουλάχιστον ένα κλέψιμο, με τα περισσότερα από αυτά να μεταφράζονται σε «αυτόματους» πόντους στο ανοιχτό γήπεδο.

Η ομάδα του Μπάνκι έφτασε να προηγείται με 15 πόντους διαφορά (34-19) εντυπωσιακό step back τρίποντο του Θίοντορ, ελέγχοντας εύκολα το παιχνίδι. Ο Προμηθέας έκλεισε τα τελευταία 3:19 του ημιχρόνου με υπέρ του επιμέρους σκορ 8-2, με τον Μάκη Γιατρά να παίρνει ποιοτικά λεπτά συμμετοχής από τον Γερομιχαλό (2π, 2ρ, 2ας) και τους Σαλούστρο (7π) – Κατσίβελη (4π, αλλά και 3 λάθη) να βοηθούν στην άμυνα.

Το παιχνίδι τελείωσε πριν την ώρα του, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με την αφιονισμένη ΑΕΚ να «κλειδώνει» την επίθεση του Προμηθέα και να σκοράρει όπως και όποτε ήθελε. Επιμέρους σκορ 11-5 σε τρία λεπτά και +15 (47-32), με τους Πατρινούς να επανέρχονται στην κακή συνήθεια των λαθών και να καταρρέουν.

Στην άλλη πλευρά, Γιορκ και Χάντερ είχαν στήσει πάρτι. Ο σουτέρ της ΑΕΚ είχε φτάσει τα 5 τρίποντα από το 28΄, ο δε σέντερ της «Ένωσης» είχε στήσει… τρομοκρατία στις δύο ρακέτες. Η διαφορά έφτασε ως τους 30(!) πόντους (67-37, 28΄) και το υπόλοιπο του αγώνα είχε διαδικαστική σημασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι πέτυχαν 38(!) πόντους στην τρίτη περίοδο, με τον Βασίλη Ξανθόπουλο να πετυχαίνει buzzer beater με τρίποντο πίσω από το κέντρο!

Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικής σημασίας, με τον ρυθμό να πέφτει σημαντικά και τις δύο ομάδες να σκέφτονται φανερά την τέταρτη μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας. Η διαφορά έφτασε ως τους 34 πόντους (85-51), με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στο . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Προμηθέας έκανε 22 λάθη και η ΑΕΚ 11 κλεψίματα! Καλύτεροι στο… ναυάγιο των Πατρινών ήταν οι Σαλούστρος (11) και Τσαϊρέλης (13).
Keywords
Τυχαία Θέματα