Το τένις ανήκει ξανά στον Τζόκοβιτς

Στο Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν ο Νόβακ Τζόκοβιτς κυριάρχησε με το ένστικτο και το συναίσθημα όταν το παιχνίδι του προσωρινά εκτροχιαζόταν. Ήταν τότε που ο Σέρβος επιστράτευε τις ψυχολογικές του αρετές, το αδάμαστο πνεύμα του για να οδηγηθεί μέχρι το τέλος, μέχρι να πάρει αγκαλιά την «κούπα»…

Στη Σανγκάη ο Νόλε δεν χρειάστηκε αυτά τα στοιχεία. Το παιχνίδι του δεν εκτροχιάστηκε ποτέ. Ήταν αψεγάδιαστο. Με ακλόνητο σερβίς, το οποίο ουδείς έσπασε σε 47 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και footwork που έκανε το γήπεδο να φαίνεται υπερβολικά μικρό… στον τελικό
ένα εκπληκτικό χτύπημα δεν ήταν ποτέ αρκετό για το Μπόρνα Τσόριτς ώστε να «κλείσει» έναν πόντο. Απαιτούταν και δεύτερο ή τρίτο και ενίοτε αυτή η απαίτηση οδηγούσε τον Κροάτη (και όλους εκείνους που είχαν προηγηθεί) στο λάθος.

Ο Τζόκοβιτς τρέχει ρεκόρ 27-1 από την αρχή του Γουίμπλεντον. Μία χρονιά η οποία στην ανατολή της έδειχνε σχεδόν χαμένη για το Σέρβο, έχει γεμίσει φως στην ολοκλήρωση της.

Τρεις εβδομάδες πριν το τέλος προσπέρασε το Ρότζερ Φέντερερ στην κατάταξη ανέβηκε στο νούμερο δύο κι είναι μόλις 215 βαθμούς πίσω από νούμερο ένα του Ράφα Ναδάλ που πονάει στο γόνατο. Σημειώστε δε ότι ο Τζόκοβιτς δεν καλείται να υπερασπιστεί βαθμούς σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Έχοντας ήδη σφραγίσει το εισιτήριο για το Λονδίνο και τους τελικούς, το ενδεχόμενο να κλείσει τη χρονιά στο νούμερο ένα, μόνο δύσκολο δε φαντάζει.

Μάλλον είναι το επικρατέστερο!
Keywords
Τυχαία Θέματα