Εκπαιδευμένος μόνο για την κορυφή

Ως παίκτης θήτευσε σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις. Δύο πρωταθλήματα Γαλλίας με τη Μαρσέιγ τρία στην Ιταλία με τη Γιουβέντους.

Πάτησε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης ως παίκτης της Μαρσέιγ το 1993, ενώ τρία χρόνια μετά πέτυχε ίδια διάκριση με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Αγωνιζόμενος και έχοντας ηγετικό ρόλο στην Εθνική Γαλλίας, κατέκτησε μαζί της ως ποδοσφαιριστής τόσο το πρωτάθλημα Ευρώπης το 1998
όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο χρόνια αργότερα.

Διακρίσεις είχε και με τους τρεις συλλόγους στους οποίους θήτευσε ως προπονητής. Κατέκτησε πρωτάθλημα με Μαρσέιγ στην μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας και με Γιουβέντους στην Serie B.
Οδήγησε επίσης την Μονακό του Άκη Ζήκου στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ηττήθηκε από την Πόρτο του Μουρίνιο.

Ανέλαβε την Εθνική Γαλλίας το 2012. Τέσσερα χρόνια αργότερα την οδήγησε στον τελικό του Euro γνωρίζοντας την ήττα από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Οδυνηρή σίγουρα εξέλιξη με δεδομένο ότι οι "τρικολόρ" αγωνίζονταν εντός έδρας.

Δύο χρόνια αργότερα, οι εξαιρετικοί παίκτες ου είχε ως βάση και δύο χρόνια πριν, παρουσιάστηκαν με περισσότερη εμπειρία, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα υψηλή τους ποιότητα, έφτασαν ως την κορυφή, με τον Ντεσάν να... παρασημοφορείται για την αποτελεσματική Γαλλία που κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα