Το πολλαπλό κίνητρο του ΠΑΟΚ

Πολλούς λόγους έχει ο πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα ΠΑΟΚ να αναζητεί σήμερα (3/3, 19:00) τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πρώτος και βασικότερος, βεβαίως, να διατηρήσει σίγουρα τη διαφορά των επτά βαθμών που τον χωρίζουν από τον δεύτερο στο βαθμολογικό πίνακα Ολυμπιακό.

Από εκεί και πέρα, ο "Δικέφαλος" θέλει να βγάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παίρνοντας
το τρίποντο δηλαδή, το τελευταίο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν, ώστε να μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος έχοντας την καλύτερη ψυχολογική διάθεση. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο επικράτησε της ΑΕΚ εντός, του Ολυμπιακού εκτός, του Άρη εκτός και του Παναθηναϊκού εντός, ενώ στον δεύτερο γύρο ήρθε ισόπαλος με την ΑΕΚ εκτός, νίκησε τον Ολυμπιακό εντός και ήρθε ισόπαλος με τον Άρη εντός. Επομένως, έχει κάθε λόγο να θέλει, αρχικώς, να μείνει αήττητος από τον Παναθηναϊκό, ώστε να μην έχει ήττα από κανέναν από τους μεγάλους του αντιπάλους στη διάρκεια της σεζόν, κατ' επέκταση, όμως, και τη νίκη, για να είναι το δυνατόν λιγότερο αγχωμένος τις επόμενες επτά αγωνιστικές στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου.
Υπάρχουν και επιμέρους λόγοι, πάντως, που οι "ασπρόμαυροι" θέλουν το διπλό στο ΟΑΚΑ. Ρίχνοντας μια ματιά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων, διαπιστώνει κανείς ότι ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε τρεις διαδοχικές νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού, όπως έχει στα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Ο "Δικέφαλος" νίκησε δύο φορές την περασμένη σεζόν τους "πράσινους" στο πρωτάθλημα, εντός κι εκτός έδρας, και μάλιστα με εμφατικά σκορ, 4-0 και 0-3 αντίστοιχα, αλλά και την τρέχουσα, στην Τούμπα, με 2-0. Αυτό το μίνι ρεκόρ, λοιπόν, θέλει να το διευρύνει.
Επιπλέον, ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει αήττητη τον τίτλο του πρωταθλητή, κάτι που αν θέλει να καταφέρει ο ΠΑΟΚ, πρέπει να μείνει τουλάχιστον αήττητος σήμερα στο ΟΑΚΑ, απέναντι στους "πράσινους", και φυσικά να μην έχει κάποια ήττα ως το τέλος της περιόδου. Το έργο του σήμερα, πάντως, εκ προοιμίου μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς ο Παναθηναϊκός, όπως ο ΠΑΟΚ και καμία άλλη ομάδα, είναι αήττητος ως τώρα αυτή τη σεζόν στην έδρα του στο πρωτάθλημα.
Keywords
Τυχαία Θέματα