Εβδομάδα όνειρο για Κύργιο – VIDEO

09:28 3/3/2019 - Πηγή: Tennis24
Ο Νικ Κύργιος κατέκτησε το ATP 500 τουρνουά στο Ακαπούλκο, με νέα σπουδαία νίκη επί του Άλεξ Ζβέρεφ στον τελικό

Ούτε ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε να σταματήσει τον Νικ Κύργιο στο Abierto Mexicano.

Ο Αυστραλός, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ονειρεμένη εβδομάδα στο Μεξικό, επικρατώντας με 6-3, 6-4 του Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, στον τελικό του Ακαπούλκου.

Φτάνοντας στο Ακαπούλκο με ρεκόρ 2-3 και ranking το Νο72 του κόσμου, που είναι

το χαμηλότερό του τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Νικ Κύργιος κέρδισε τρεις top seeds και τρεις top10 αντιπάλους και έδειξε ξανά ότι έχει το τένις και τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στο άθλημα εφόσον δουλέψει και το θέλει πολύ.

Στο 2ο γύρο ο Κύργιος έσωσε 3 match point του Νο1, Ράφαελ Ναδάλ ενώ στη συνέχεια απέκλεισε τους Βαβρίνκα, Ίσνερ και Ζβέρεφ, πανηγυρίζοντας τον 5ο τίτλο της καριέρας του.

“Είναι απίστευτο συναίσθημα. Δεν το περίμενα σήμερα. Ήξερα ότι ήμουν το αουτσάιντερ και ότι παίζει φοβερό τένις. Είναι εκπληκτικός τενίστας και δεν έχει πολλές αδυναμίες, οπότε ήξερα πως έπρεπε να κάνω το παιχνίδι μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου” είπε ο Κύργιος αμέσως μετά.

O Kύργιος τελείωσε το ματς με 26 winners και 19 αβίαστα λάθη, παραμένοντας σχεδόν ανίκητος στο σερβίς του, 13 άσους και 77% ποσοστό επιτυχίας πίσω απ’το 1ο σερβίς.

Ο 23χρονος έσωσε τα εφτά από τα οχτώ break point του αντιπάλου του, πετυχαίνοντας ένα παραπάνω σε κάθε σετ, φτάνοντας στη νίκη μετά από 90 λεπτά αγώνα.

Η κατάκτηση του τίτλου θα αποφέρει 367,000$ και 500 ATP βαθμούς στον Νικ Κύργιο ο οποίος τη Δευτέρα θα πλησιάσει ξανά το Top30 της κατάταξης.

“Ελπίζω αυτό να είναι ένα παράδειγμα για όσους δυσκολεύονται και δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από κάτι. Αν μπορώ να το κάνω εγώ, μπορείτε και εσείς. Ήμουν πραγματικά εκτός και δεν ήξερα τι να κάνω, όμως μια εβδομάδα σαν κι αυτή μπορεί να τα αλλάξει όλα”

ΑBIERTO MEXICANO DRAW | OOP (-8h) | TV SCHEDULE

The post Εβδομάδα όνειρο για Κύργιο – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα