Όταν το Τριφύλλι εξασφάλιζε το (αήττητο) πρωτάθλημα επί του ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός της δεκαετίας του 60' κυριαρχούσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έβαζε τις βάσεις για το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο με τη συμμετοχή στον τελικό του Γουέμπλεϊ το 1971.

Πέραν όμως των κατακτήσεων τίτλων, υπάρχει ένα αξιομνημόνευτο ρεκόρ, το οποίο διατηρείται ακόμα και σήμερα. Ένα
ρεκόρ το οποίο απειλεί να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ, καθώς δεν γίνεται να "σπάσει". Οι πράσινοι τη σεζόν 1963-64 κατέκτησαν το πρωτάθλημα αήττητοι.

Οι περισσότεροι θα θυμούνται τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική με γκολ του Πανάκη και με τον Ζαχαρία Πιτυχούτη να σηκώνει την πράσινη σημαία κάνοντας το γύ6ρο του θριάμβου στο Φαληρικό γήπεδο.

Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης κάνει το γύρο του θριάμβου στο Καραϊσκάκη με τη σημαία του Παναθηναϊκού

Το πρωτάθλημα όμως το Τριφύλλι το είχε εξασφαλίσει μαθηματικά δύο αγωνιστικές νωρίτερα στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Στη φώτο ο Λουκανίδης με τον Μακρή

Στις 19 Απριλίου του 1964 ο Παναθηναϊκού φιλοξένησε στην Λεωφόρο τον Δικέφαλο του βορρά μπροστά σε 20.000 θεατές που περίμεναν τη νίκη για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Από νωρίς οι παίκτες του Μπόμπεκ έδειξαν τις διαθέσεις τους και μέσα σε έξι λεπτά "τελείωσαν" το ντέρμπι.

Αρχικά ο Πανάκης στο 19ο λεπτό και εν συνεχεία ο Θεοφάνης έξι λεπτά αργότερα "εκτέλεσαν" τον Μουσελεμίδη κάνοντας το 2-0 μέσα σε παραλήρημα που επικρατούσε στις εξέδρες.

Στις φωτογραφίες τα γκολ του Πανάκη και του Θεοφάνη

Το ματς στη συνέχεια έμοιαζε εορταστικό-διαδικαστικό με τον Ραπτόπουλο με αυτογκόλ να κάνει το 3-0 και με τον Θεοφάνη δύο λεπτά αργότερα να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη εξασφάλισε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, για να ακολουθήσει μια ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου (1-1) την 29η αγωνιστική και η νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μάλιστα το τρόπαιο του πρωταθλητή ήταν στη Λεωφόρο και οι πράσινοι φωτογραφήθηκαν μαζί του στα αποδυτήρια του ιστορικού γηπέδου την ημέρα της μεγάλης νίκης επί του ΠΑΟΚ.

Στη φωτογραφία η ομάδα του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια της Λεωφόρου με το τρόπαιο του πρωταθλητή

Στη φωτογραφία ο Στέφαν Μπόμπεκ ασπάζεται τον Μίμη Δομάζο

Στη φωτογραφία Πανάκης και Σούρπης με το τρόπαιο του πρωταθλήματος

Στη φωτογραφία ο Στέφαν Μπόμπεκ γνωρίζει την αποθέωση από τους παίκτες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού

Στη φωτογραφία Μπόμπεκ και Πανάκης στα αποδυτήρια της Λεωφόρου με το τρόπαιο του πρωταθλήματος

Πίσω στο σήμερα, ο αήττητος μέχρι σήμερα ΠΑΟΚ θέλει να ισοφαρίσει αυτό το "στοιχειωμένο" ρεκόρ και να κατακτήσει αήττητος το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 35 χρόνια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να περάσει αλώβητος από το Ολυμπιακό Στάδιο και να μη χάσει από τον νεανικό Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη.

Αυτοί ήταν οι αήττητοι πρωταθλητές

Σωτήρης Αγγελόπουλος, Γιώργος Ανδρέου, Ηρακλής Βόμβας, Μιχάλης Βουτσαράς, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Μίμης Δομάζος, Δημήτρης Θεοφάνης, Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Κομιανίδης, Τάκης Λουκανίδης, Τάκης Οικονομόπουλος, Στέλιος Παναγιωτίδης, Βαγγέλης Πονάκης, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Τάκης Παπουλίδης, Κώστας Παπουτσάκης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Φραγκίσκος Σούρπης, Νίκος Τζουνάκος, Κώστας Τούμπελης, Γιάννης Χολέβας
Keywords
Τυχαία Θέματα