Το Παγκόσμιο των απουσιών

Γεμάτο σούπερ σταρ είναι δυστυχώς το απουσιολόγιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Οι τραυματισμοί έχουν παίξει όπως πάντα το ρόλο τους, αλλά δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν να μην πάρουν μέρος για λόγους ξεκούρασης και ατομικής προπόνησης.

Πρωταθλητές των απουσιών είναι φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τους σούπερ σταρ του NBA είτε να διαχωρίζουν από νωρίς τη θέση τους (όπως ο Κάρι), είτε να αποχωρούν πριν ή
κατά τη διάρκειας της προετοιμασίας. Το αποτέλεσμα είναι πως ο Γκρεγκ Πόποβιτς έχει στη διάθεση του μια ταλαντούχα μεν, διόλου ανίκητη δε ομάδα, όπως φάνηκε και από την «φιλική» ήττα από την Αυστραλία.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι περισσότερες απουσίες του Καναδά, ενώ ισχυρά πλήγματα λόγω τραυματισμών δέχτηκε η Σερβία με τους Τεόντοσιτς, Μιλοσάβλιεβιτς. Από τους Γάλλους στην γνωστή απουσία του Λοβέρν προστέθηκαν και αυτές των Ερτέλ, Μοερμάν, στην Ρωσία χάθηκε η πυξίδα της ομάδας μετά την απόσυρση του τραυματία Σβεντ, ενώ στην Ιταλία ο Νικολό Μέλι δεν πρόλαβε το μεγάλο ραντεβού μετά την επέμβαση στο γόνατο.

Οι Αυστραλοί θα ήταν άλλη ομάδα με τον Μπεν Σίμονς στο τιμόνι, ενώ οι Λιθουανοί έχουν μεν τους Βαλαντσιούνας, Σαμπόνις στη γραμμή ψηλών, αλλά θα ήθελαν πολύ και τον Αρτούρας Γκουντάιτις.

Και η Ελλάδα; Άπαντες «πάγωσαν» όταν ο Κώστας Σλούκας χτύπησε στη γάμπα, αλλά ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε έδωσε αγώνα δρόμου και από ότι φαίνεται προλαβαίνει. Ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Γιάννης Αθηναίου που έκανε κομμάτια τον χιαστό του, ενώ για τους δικούς τους λόγους έμειναν εκτός οι Κουφός, Ντόρσεϊ.

Αναλυτικά οι απουσίες ανά χώρα:
Ισπανία: Πάου Γκασόλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Νίκολα Μίροτιτς/Σερζ Ιμπάκα
ΗΠΑ: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Άντονι Ντέιβις, Τζέιμς Χάρντεν, Ντάμιαν Λίλαρντ, ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Ζάιον Ουίλιαμσον, Κάιλ Λάουρι, κ.α
Καναδάς: Άντριου Ουίγκινς, Αρ Τζέι Μπάρετ, Τρίσταν Τόμπσον, Τζαμάλ Μάρεϊ, Κέλι Όλινικ, Ντιλόν Μπρουκς, Νικ Στάουσκας, Ντουάιτ Πάουελ
Σερβία: Μίλος Τεόντοσιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς
Γαλλία: Τόμας Ερτέλ, Αντριάν Μοερμάν, Τζόφρι Λοβέρν
Ρωσία: Αλεξέι Σβεντ, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Ντμίτρι Κουλάγκιν
Δομινικανή Δημοκρατία: Αλ Χόρφορντ, Άνχελ Ντελγάδο, Καρλ Άντονι Τάουνς
Πουέρτο Ρίκο: Χουάν Χοσέ Μπαρέα, Σαμπάζ Ναπίερ
Αυστραλία: Μπεν Σίμονς, Τζόνα Μπόλντεν, Ντάντε Έξουμ, Θον Μέικερ, Ράιαν Μπρόκχοφ
Ιταλία: Νικολό Μέλι
Νέα Ζηλανδία: Στίβαν Άνταμς
Λιθουανία: Αρτούρας Γκουντάιτις
Σενεγάλη: Τζόρτζι Ντενγκ, Τάκο Φολ, Κλέβιν Χάνα
Ελλάδα: Γιάννης Αθηναίου, Κώστας Κουφός, Τάιλερ Ντόρσεϊ
Βραζιλία: Ραουλζίνιο Νέτο
Τσεχία: Γιαν Βέσελι
Keywords
Τυχαία Θέματα