Το «φαινόμενο της μεσαίας γραμμής»

Οι πρώτες οκτώ αγωνιστικές στη Serie A έχουν επιβεβαιώσει την εκ των προτέρων αναμενόμενη δεσπόζουσα παρουσία της Γιουβέντους. Η Νάπολι, εκ των σφετεριστριών του θρόνου της «Γηραιάς Κυρίας» βρίσκεται ήδη στο μείον έξι, μετά το οκτώ στα οκτώ από την ομάδα του Μαξ Αλέγκρι.

Με νίκη βέβαια επί των Ναπολιτάνων σε αυτό το απόλυτο οι μπιανκονέρι…

Άλλωστε μόνο αυτό το αποτέλεσμα γνωρίζει η Γιουβέντους από την αρχή της σεζόν, στα δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Στην τελευταία που κατήγε στην Dacia Arena κόντρα στην Ουντινέζε, προέκυψε ακόμη μία ένδειξη της πληρότητας που την χαρακτηρίζει σε όλες τις γραμμές αλλά και της προοπτικής που αυτή δημιουργεί. Όχι μόνο για την τρέχουσα σεζόν και τις επιδιώξεις της αλλά και για αυτές των προσεχών ετών.

Άπαντες στο Τορίνο έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πόσο ακριβής ήταν η επιλογή να προχωρήσουν πριν από δεκαπέντε μήνες στην απόκτηση του Ροντρίγκο Μπετανκούρ. Ο 21χρόνων μέσος εξελίσσεται στο προπονητικό κέντρο του Βίβονο στο πρότυπο του box to box μέσου.
Επειδή μάλιστα μπορεί να φέρει κι άλλους ρόλους εις πέρας στη μεσαία γραμμή, είτε ως ακραίος, είτε στον άξονα, ήδη τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για «φαινόμενο της μεσαίας γραμμής».

Ίσως να ανιχνεύει κανείς δόση υπερβολής σε αυτό το χαρακτηρισμό ή ακόμη και βιασύνης. Ωστόσο ο Ουρουγουανός στο Ούντινε έκανε, πιθανόν, το πιο ολοκληρωμένο παιχνίδι του με την ιταλική ομάδα. Το τέρμα που πέτυχε, οι κινήσεις του κατά τη διάρκεια του ματς, η επιθυμία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε ένα σύνολο που βρίθει από ποιότητα και αστέρες κάνουν τους ανθρώπους της Γιουβέντους να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Μετά τις καλές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Ρωσίας με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης ο Μπετανκούρ αρχίζει κι δικαιολογεί γιατί οι Ιταλοί είπαν όχι στην προσφορά των 30 εκατομμυρίων της Ρεάλ Μαδρίτης γι’ αυτόν.

Προφανώς γιατί έχουν πια ξεκάθαρες τις ενδείξεις ότι στο πρόσωπο του βλέπουν έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους για το αύριο του συλλόγου.

Ένα «αύριο» για το οποίο η Γιουβέντους μερίμνησε από «χθες». Επειδή «οι καιροί ου μενετοί» και οι ευκαιρίες δεν περιμένουν…
Keywords
Τυχαία Θέματα