Δώστε τέλος στα κλουβιά

Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μέσα σε κλουβιά, κάτω από αβάσταχτες, οδυνηρές συνθήκες. Επιστήμονες που ειδικεύονται στην ευημερία των ζώων, συμφωνούν ότι ο περιορισμός τους σε κλουβιά επιβαρύνει σοβαρότατα την ευημερία τους, τη θεμελιώδη ύπαρξή τους και τα υποβιβάζει σε απλές μονάδες παραγωγής.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα των παραγωγικών ζώων μέσα σε κλουβιά, θα παρουσιάσει η Μ.Κ.Ο. «Compassion in World Farming» μαζί με τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου στο γραφείο

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8, 10557, Αθήνα) την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:30. Η δράση είναι μέρος μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας που ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει την χρήση των κλουβιών στην εκτροφή των ζώων και στοχεύει να ενώσει όλη την ήπειρο ενάντια στη βάναυση μεταχείρισή τους.

Με αφορμή την εκδήλωση έναρξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Τέλος στα Κλουβιά», η κυρία Όλγα Κίκου από την «Compassion in World Farming» μίλησε στο Τvxs.gr για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ζώων, την πληροφόρηση πάνω στο θέμα και τι μπορεί να κάνει η κοινωνία.

Ποια ανάγκη οδήγησε στη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης; Έχουν γίνει στο παρελθόν αντίστοιχες εκστρατείες από την «Compassion in World Farming»;

Η «Compassion in World Farming» είναι μια διεθνής ΜΚΟ που δουλεύει πάνω στο θέμα της προστασίας παραγωγικών ζώων εδώ και 50 χρόνια. Είχαμε στο παρελθόν και άλλες εκστρατείες κι έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα. Αλλά αυτή τη φορά ελπίζουμε να βρούμε ένα τρόπο ώστε να διευρυνθεί το δίκτυο και να ενημερωθεί περισσότερο ο κόσμος για την πρακτική αυτή που ακολουθείται σε ένα μεγάλο της κτηνοτροφίας και απευθυνόμενοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητήσουμε να μπει τέλος στην χρήση κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα