Το αβέβαιο μέλλον έξι Ισπανών NBAers

Το αβέβαιο μέλλον έξι Ισπανών NBAersosinteliΚυρ, 11/15/2020 - 18:05

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά συνολικά έξι Ισπανοί παίκτες θα βγουν στην αγορά των ελεύθερων του ΝΒΑ, στις 20 Νοεμβρίου. Μαρκ και Πάου Γκασόλ, Σερζ Ιμπάκα και Γουίλι Ερνάνγκομεθ είναι οι σίγουροι, ο Ρίκι Ρούμπιο φαίνεται πως θα ακολουθήσει καθώς οι Σανς δεν δείχνουν πρόθεση να τον κρατήσουν, ενώ όσον αφορά την περίπτωση του Χουάν Ερνάνγκομεθ, εξαρτάται αποκλειστικά από τους Τίμπεργουλβς

Για τις πρώτες τέσσερις περιπτώσεις τα πράγματα είναι λίγο πιο δύσκολα, καθώς είναι

ξεκάθαρο πως δεν θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όποια ομάδα τους προσφέρει συμβόλαιο. Όσον αφορά τον Ρίκι Ρούμπιο το μέλλον του στους Σανς φαίνεται πως εξαρτάται από το αν θα αποκτηθεί ο Κρις Πολ. Σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα υπάρχει χώρος για τον Ισπανό και θα ανοίξει η πόρτα της εξόδου. Το πιο ελπιδοφόρο μέλλον φαίνεται πως έχει ο Χουάν Ερνάνγκομεθ, καθώς σε λίγους μήνες κέρδισε την εμπιστοσύνη των Τίμπεργουλβς, οι οποίοι και έχουν τη δυνατότητα να "ματσάρουν" οποιαδήποτε προσφορά έχει ο Ισπανός για να τον κρατήσουν.

Ρίκι Ρούμπιο (30 ετών)

Τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε σε 65 παιχνίδια με τη φανέλα των Σανς, έχοντας 13 πόντους και 8.8 ασίστ κατά μέσο όρο σε 31 λεπτά συμμετοχής. Ο Ρίκι Ρούμπιο δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια, από το οποίο θα εισπράξει συνολικά 34.8 εκατομμύρια δολάρια, όμως ήδη η ομάδα από την Αριζόνα κάνει σκέψεις αντικατάστασης του. Ο βετεράνος Κρις Πολ βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Σανς και σε περίπτωση που προχωρήσουν στην απόκτηση του, τότε θα ανοίξει η πόρτα αποχώρησης για τον Ισπανό point guard. Οι Σανς έχουν θέσει στόχο για τη νέα σεζόν την είσοδο στα playoffs του ΝΒΑ και θεωρούν πως η προσθήκη του Κρις Πολ μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική, δεδομένου πως ο Αμερικανός διαθέτει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και παραστάσεις από τον Ρίκι Ρούμπιο. 

Μαρκ Γκασόλ (35 ετών)

Μετρά ήδη 12 χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη, όμως η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν η χειρότερη της καριέρας του. Αγωνίστηκε σε 44 παιχνίδια με τη φανέλα των Ράπτορς καταγράφοντας 7.5 πόντους και 6.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 26.4 λεπτά. Ο Ισπανός σέντερ παρότι πλησιάζει τα 36 εξακολουθεί να έχει καλό... όνομα στο ΝΒΑ, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως οι Ράπτορς δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιο του και θα τον αφήσουν ελεύθερο. Όσον αφορά το μέλλον, η λογική λέει πως θα έχει προτάσεις, αφού ήδη οι Λέικερς είναι μία από τις ομάδες που παρακολουθούν την περίπτωση του, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα βρει τα χρήματα που έπαιρνε έως τώρα. Δηλαδή 25.5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Πάου Γκασόλ (40 ετών)

Ξεκίνησε την καριέρα του στο ΝΒΑ το 2001, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, δεκάδες ατομικές διακρίσεις και θεωρείται όχι άδικα ένας από τους πιο επιτυχημένους ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που έχουν παίξει στις ΗΠΑ. Την περασμένη χρονιά δεν αγωνίστηκε καθόλου, παρότι είχε υπογράψει στους Μπλέιζερς. Υπέστη κάταγμα στο αριστερό πόδι και η συνεργασία του με την ομάδα του Πόρτλαντ ολοκληρώθηκε άδοξα. Έχει να αγωνιστεί από τις 10 Μαρτίου 2019, όμως πρόθεση του δεν είναι να αποσυρθεί ακόμη. Έχει δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα με στόχο να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την Εθνική Ισπανίας και ελπίζει πως θα βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Σερζ Ιμπάκα (31 ετών)

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν πολύ "γεμάτη" για τον Ισπανό πάουερ φόργουορντ/σέντερ, όμως παρόλα αυτά οι Ράπτορς τον άφησαν ελεύθερο. Αγωνίστηκε σε 55 παιχνίδια και είχε 15.4 πόντους και 8.2 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής. Το όνομα του Σερζ Ιμπάκα εξακολουθεί πάντως να έχει τεράστια... απήχηση στο ΝΒΑ, παρότι δεν είναι σταρ. Και αυτό διότι πρόκειται για ένα υπερπολύτιμο "εργαλείο" και στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αρκετές ομάδες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του, ανάμεσα στις οποίες οι Λέικερς, οι Κλίπερς, οι Σέλτικς και οι Χιτ. Για την ώρα ο Ιμπάκα είναι free agent και έχει χρόνο να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το βέβαιο είναι πως θα επιλέξει ομάδα που θα έχει πιθανότητες να κερδίσει ακόμη ένα δαχτυλίδι. Όσο για το συμβόλαιο του, αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από εκείνο που είχε μέχρι πρότινος, δηλαδή 23.2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Γουίλι Ερνάνγκομεθ (26 ετών)

Μετά από δύο σεζόν στους Χόρνετς και συνολικά τέσσερις στο ΝΒΑ, ο Γουίλι Ερνάνγκομεθ είναι ελεύθερος. Η σεζόν που ολοκληρώθηκε δεν ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα του, καθώς η αλήθεια είναι πως είχε περιορισμένο χρόνο συμμετοχής (12.1 λεπτά, 6.1 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ). Ο Ισπανός σέντερ είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά την ίδια στιγμή αρκετά ευάλωτος στην άμυνα. Το καλοκαίρι δούλεψε αρκετά με ατομικές προπονήσεις, προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Τώρα ποια ομάδα θα του προσφέρει συμβόλαιο είναι κάτι που παραμένει άγνωστο. Ίσως και οι Χόρνετς. Άλλωστε παραμένει μία φθηνή λύση (πέρυσι εισέπραξε 1.6 εκατομμύρια δολάρια ως rookie).

Χουάν Ερνάνγκομεθ (25 ετών)

Σε αντίθεση με τον αδερφό του, το μέλλον του Χουάν Ερνάνγκομεθ στο ΝΒΑ φαίνεται πως είναι πιο ελπιδοφόρο. Τον Φεβρουάριο μετακόμισε στους Τίμπεργουλβς, ως μέρος ανταλλαγής, έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια στους Νάγκετς και άρπαξε την ευκαιρία από τα... μαλλιά. Ο Ισπανός σμολ φόργουορντ αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια και κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα στατιστικά του συγκριτικά με τη θητεία του στο Ντένβερ. Ειδικότερα, μέτρησε 12.9 πόντους και 7.3 ριμπάουντ σε 29.4 λεπτά συμμετοχής. Στη Μινεσότα είναι ξεκάθαρο πως θέλουν να τον κρατήσουν, κάτι που εξέφρασε πρόσφατα και ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Γκέρσον Ρόσαν. Το πρόβλημα είναι πως ο Χουάν δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο και αυτό σημαίνει πως θα φτάσουν στα χέρια του αρκετά δελεαστικές προτάσεις. Το πλεονέκτημα για τους Τίμπεργουλβς είναι πως έχουν τη δυνατότητα να "ματσάρουν" οποιαδήποτε πρόταση για να τον κρατήσουν και όλα δείχνουν πως σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν. 

ΑΜΕΡΙΚΗ - NBA - ΜΠΑΣΚΕΤ Phoenix Suns - Μπάσκετ Toronto Raptors - Μπάσκετ Portland Trail Blazers - Μπάσκετ Charlotte Hornets - Μπάσκετ Minnesota Timberwolves - Μπάσκετ Off Off osinteli Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Phoenix Suns ΑΜΕΡΙΚΗ Μαρκ και Πάου Γκασόλ, Σερζ Ιμπάκα και Γουίλι Ερνάνγκομεθ είναι ήδη ελεύθεροι, το μέλλον του Ρίκι Ρούμπιο εξαρτάται από τον... Κρις Πολ, ενώ οι Τίμπεργουλβς θέλουν να κρατήσουν τον Χουάν Ερνάνγκομεθ. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά τις 20 Νοεμβρίου... Article publish on Κυρ, 11/15/2020 - 18:05 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα