Λίβερπουλ: Καλός ο Ζότα. Αμυντικό; Χθες!

Λίβερπουλ: Καλός ο Ζότα. Αμυντικό; Χθες!sdimolitΚυρ, 11/15/2020 - 17:00

Ο Ντιόγκο Ζότα είναι η μεταγραφή έκπληξη της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ. Επόμενος στόχος η απόκτηση εντός κεντρικού αμυντικού.

Αρκετοί απόρησαν με την επιλογή του Γιούργκεν Κλοπ να φέρει στο Άνφιλντ έναν Πορτογάλο εξτρέμ με διετή εμπειρία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με την φανέλα της Γουλβς. Οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ, ανυπομονούσαν και είχαν στο μυαλό τους πως στο Μέρσεσαϊντ θα έρθει ένας κεντρικός αμυντικός

και όχι ένας ακραίος επιθετικός, που ενίοτε μπορεί να κινηθεί και σαν φορ. Στη κορυφή ξεκίνησε για πρώτη φορά στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, με τους Σαλάχ και Μανέ στις πλευρές και τον Φιρμίνο από πίσω. 

Ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι απαραίτητος για τη Λίβερπουλ, αλλά δεν είναι σέντερ φορ. Σέντερ φορ τον έκανε ο Κλοπ. Πάντα άρεσε στον Βραζιλιάνο να παίζει πιο πίσω και να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του. Ο Ντιόγκο Ζότα αποκτήθηκε για να παίζει στα φτερά όπως έκανε με επιτυχία τα τελευταία δυο χρόνια υπό τις οδηγίες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Επίθεση έχει, ΑΜΥΝΑ δεν έχει

Ο σύλλογος έχει ξεμείνει από αμυντικούς και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Ο κορυφαίος στόπερ στο νησί, Φίρχιλ Φαν Ντάικ λείπει και φαίνεται. Ο Βραζιλιάνος Φαμπίνιο συστήθηκε σαν δεξί μπακ στη φοβερή Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, συνέχισε σαν αμυντικός μέσος, πάντα με επιτυχία και λίγο πριν χτυπήσει και αυτός μεταφέρθηκε στα μετόπισθεν για να καλύψει τις τρύπες που δημιουργήθηκαν στην άμυνα. Ο Φαμπίνιο μετά τη διακοπή επιστρέφει. Ο τρίτος στόπερ χτύπησε στην προπόνηση της Εθνικής Αγγλίας. Ο Τζο Γκόμεζ είχε πάρει θέση στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Ζοέλ Μάτιπ, αλλά τραυματίστηκε και αυτός κάνοντας επέμβαση στο αριστερό γόνατο (ευτυχώς δεν πειράχτηκαν οι σύνδεσμοι). Στα δεξιά της άμυνας λείπει και ο Αλεξάντερ - Άρνολντ που επίσης βρίσκεται στα πιτς, όπως και Τιάγκο που είναι εκτός. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει να διαχειριστεί μια εντελώς δύσκολη και ανυπόφορη κατάσταση καθώς η ομάδα έχει υποστεί από το ξεκίνημα της σεζόν μια 11αδα παικτών που έχουν τεθεί νοκ άουτ από το ξεκίνημα της σεζόν. Άλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ -Άρνολντ, Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τιάγκο, Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν, Τσιμίκας και Μανέ με τελευταίο τον Γκόμεζ, έχουν περάσει από το κρεβάτι του πόνου. Τελευταίο θύμα ο Άντι Ρόμπερτσον που υπέστη μυϊκό τραυματισμό στην προπόνηση της Εθνικής Σκωτίας και τέθηκε νοκ άουτ για την αναμέτρηση με τη Σλοβακία (15/11, 16.00).

Οι έσχατες λύσεις του...πάγκου

Ο Κλοπ θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει ξανά τον 19χρονο Ρις Ουίλιαμς που πέρσι έπαιζε δανεικός στη National League North, την Kidderminster Harriers και φέτος έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως και τον Κέρτις Τζόουνς που έχει ήδη αφήσει καλές εντυπώσεις, όποτε έχει κληθεί να αγωνιστεί. 

Τα στατιστικά του Ζότα

Μέχρι στιγμής μετράει 7 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, δύο φορές έχει παίξει σε ολόκληρο τον αγώνα όπου οι κόκκινοι πήραν μόλις ένα βαθμό (Μάντσεστερ Σίτι 1-1 και Άστον Βίλα - Λίβερπουλ 7-2). Μετράει τρία γκολ, όλα μέσα στο Άνφιλντ  και σε νίκες της ομάδας (Γουέστ Χαμ 2-1, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1, Άρσεναλ 3-1). Μετράει δύο συμμετοχές στο κύπελλο χωρίς να βγάλει 90λεπτό. Αγωνίστηκε στην πρόκριση επί της Λίνκολν (2-7) και στον αποκλεισμό από την Άρσεναλ στα πέναλτι. Στο Champions League μετράει τρεις συμμετοχές με τρία γκολ στους ομίλους.  Βασικός με Μίντιλαντ (2-0), βασικός με Αταλάντα στο Μπέργκαμο (0-5), αλλαγή με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ (0-1).

Με τους ''λύκους'' πέτυχε στο πρωτάθλημα σε δύο χρόνια παρουσίας στην Πρέμιερ Λιγκ συνολικά 16 γκολ. Πέρσι στο Europa League σημείωσε 9 γκολ. Είναι μόλις 23 ετών, διεθνής και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ο Κλοπ τον εμπιστεύεται και αυτός όποτε καλείται να ανταπεξέλθει το πράττει με το παραπάνω.

Δεν είναι χαρούμενος με τα στατιστικά των βιντεοπαιχνιδιών..

''Αρκετοί απόρησαν και τους εξέπληξε το γεγονός πως πήρα μεταγραφή για τη Λίβερπουλ. Πίστεψαν πως θα έμενα στη Γουλβς. Μετά δεν μπήκαν καν στον κόπο να αλλάξουν και αυξήσουν τα στατιστικά μου στα βιντεοπαιχνίδια''.

''Κράτησα τα στατιστικά από την περσινή σεζόν και παρά το γεγονός πως ήμουν ένας από τους καλύτερους σκόρερ στο Europa League. Δεν ασχολήθηκαν να τα αλλάξουν''.

 

 

 

 

 

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool F.C - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool FC ΑΓΓΛΙΑ Ο Ντιόγκο Ζότα είναι η μεταγραφή έκπληξη της Λίβερπουλ και του Γιούργκεν Κλοπ. Επόμενος στόχος η απόκτηση εντός κεντρικού αμυντικού. Article publish on Κυρ, 11/15/2020 - 17:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα