Το HBO πιθανολογείται να αλλάξει πορεία για να γίνει πιο επικερδές

Ο νέος επιβλέπων του καναλιού φέρνει νέες ιδέες και απόψεις.

Αν και στο HBO προβάλλονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές, όπως τα "Game of Thrones" και "Westworld", ο επιβλέπων που μόλις έφτασε στο κανάλι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τα κέρδη του καναλιού.

Όπως μεταφέρει και το NYT, ο John Stankey, διευθυντής της AT&T και νέος επιβλέπων του HBO έκανε τις δηλώσεις του σχετικά

με τη νέα φιλοσοφία με την οποία θα κατευθύνει την πολιτική του καναλιού. Κατά τα λεγόμενα του, το κανάλι πρέπει να πιάσει μια πιο σύγχρονη γραμμή που να καταλαμβάνει περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο και να κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. "Ανταγωνίζεστε με συσκευές που βρίσκονται συνεχώς στα χέρια των ανθρώπων και κυριεύουν την προσοχή τους ανά 15 λεπτά", ήταν τα λόγια του Stankey. "Χρειαζόμαστε ώρες την ημέρα", συμπλήρωσε σχετικά με τον χρόνο που ξοδεύουν οι θεατές στα τηλεοπτικά προγράμματα, "όχι ώρες την εβδομάδα, όχι ώρες τον μήνα. Χρειαζόμαστε ώρες την ημέρα".

Το κανάλι είναι γνωστό για την προτίμηση που δείχνει στην ποιότητα έναντι της ποσότητας. Ακόμα περισσότερο, για τα υπέρογκα έξοδα που κάνουν το κάθε επεισόδιο να ξεχωρίζει. Ταυτόχρονα, όμως, η σειρά "Game of Thrones" βρίσκεται στην κορυφή των πιο πειρατικά κατεβασμένων σειρών και προκαλεί ιδιαίτερους προβληματισμούς για τα έσοδα του καναλιού. Τη στρατηγική και τα προβλήματα αυτά θέλει να διορθώσει ο Stankey και εξηγεί τον τρόπο.

"Θέλω περισσότερες ώρες ενασχόλησης. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Επειδή συγκεντρώνεις περισσότερα δεδομένα και πληροφορίες για τον πελάτη το οποίο έπειτα σου επιτρέπουν να κυμανθείς μεταξύ εναλλακτικών μοντέλων διαφήμισης όπως και συνδρομής, το οποίο εγώ πιστεύω πως είναι σημαντικό για να παίξεις στον σημερινό κόσμο."

Περισσότερα δεδομένα ροής είναι, λοιπόν, η λύση που προτείνει ο νέος επιβλέπων του HBO και μας προϊδεάζει για μελλοντικές εξελίξεις που θα κάνουν το κανάλι αρκετά πιο mainstream από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Τα λόγια του προκαλούν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα διατηρηθεί η βασική ιδέα που έχει το κοινό για το κανάλι. Ο John Stankey, όμως, έδωσε και μια σχετική απάντηση.

"Όσο κάνω ένα βήμα πίσω και σκέφτομαι τι είναι μοναδικό στο brand και που χρειάζεται να πάει βλέπω ότι χρειάζεται λίγο περισσότερο βάθος, χρειάζεται συχνότερη ενασχόληση."

Το μέλλον μόνο θα δείξει πως θα εξελιχθούν τελικά οι συνθήκες για το σπίτι των "The Sopranos", "Game of Thrones", "Big Little Lies", "Broadwalk Empire" και πολλών ακόμα σειρών.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΤο HBO κυκλοφόρησε το πρώτο full trailer για την σειρά SuccessionTeaser Trailer του Paterno με τον Al PacinoΟ δημιουργός του "Veep" ετοιμάζει νέα κωμωδία για το HBO

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα