Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Άρη

Ο Άρης έμαθε σήμερα (10/7) το πρωί τους πιθανούς αντιπάλους του στον πρώτο γύρο των προκριματικών του Basketball Champions League. Η FIBA ανακοίνωσε τα τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, με τους "κίτρινους" να τοποθετούνται στο πρώτο από αυτά και να διασταυρώνονται με αντίπαλο από το τελευταίο, δηλαδή το τέταρτο.

Η διαδικασία της κλήρωσης των προκριματικών και των ομίλων για τη σεζόν
2018-19 θα γίνει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι.Ο Άρης τοποθετήθηκε στο πρώτο (από τα τέσσερα) γκρουπ δυναμικότητας των προκριματικών μαζί με Άβτοντορ (Ρωσία), Μπάκεν Μπέαρς (Δανία), Οραντέα (Ρουμανία), Εστουντιάντες (Ισπανία) και Άνβερπ (Βέλγιο).

Αυτό το γκρουπ θα αντιμετωπίσει ομάδες από το δ’ γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος), Ντιναμό Τμπίλισι (Γεωργία), Φριμπούρ (Ελβετία), Κάρχου (Φινλανδία), Λέστερ (Μ. Βρετανία), Ντόλφινς (Σουηδία).

Μια από αυτές τις ομάδες θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Άρη στη προσπάθειά του να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου του Άρη στις 20 Σεπτεμβρίου. Ο επαναληπτικός θα γίνει στο Αλεξάνδρειο στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι υπόλοιπες ομάδες των προκριματικών τοποθετήθηκαν στο β’ και γ’ γκρουπ δυναμικότητας και θα κληρωθούν μεταξύ τους.Το Β’ γκρουπ αποτελείται από τις: Γκρόνιγκεν (Ολλανδία), Λουκόιλ (Βουλγαρία), Νίζνι (Ρωσία), Σαρλερουά (Βέλγιο), Ζολνόκι (Ουγγαρία), Τσμόκι Μινσκ (Λευκορωσία). ΤοΓ’ γκρουπ απαρτίζουν οι: Πόρτο (Πορτογαλία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Τορούν (Πολωνία), Καντού (Ιταλία), Σιαουλιάι (Λιθουανία), Πρίστινα (Κόσοβο).
Στη δεύτερη φάση, οι νικητές των αγώνων του α’ και δ’ γκρουπ δυναμικότητας θα αντιμετωπίσουν τους νικητές των αγώνων του β’ και γ’ γκρουπ. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 25 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι έξι νικητές που θα προκύψουν θα προκριθούν στον γ’ προκριματικό γύρο, εκεί όπου βρίσκονται ήδη οι Παρντούμπιτσε (Τσεχία), Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Μπαϊρόιτ (Γερμανία), Ναντέρ (Γαλλία), Σακάρια (Τουρκία) και Μούρθια (Ισπανία).

Οι αγώνες θα γίνουν την 1η και 4η Οκτωβρίου.Οι νικητές θα περάσουν στους ομίλους της διοργάνωσης. Η κανονική διάρκεια ξεκινάει στις 9 Οκτωβρίου.Στους ομίλους βρίσκονται ήδη 26 ομάδες και έχουν χωριστεί σε ισχυρούς (12) και ανίσχυρους (14), με βάση την κατάταξή τους στη χώρα τους και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι 12 ισχυροί: AΕΚ (Ελλάδα), Μπάνβιτ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπάμπεργκ (Γερμανία)*, Νίμπουρκ (Τσεχία), Τενερίφη (Ισπανία), Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία), Νεπτούνας (Λιθουανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Αβελίνο (Ιταλία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Βενέτσια (Ιταλία).

Οι 14 ανίσχυροι: Άνβιλ (Πολωνία), Εσκισεχίρ (Τουρκία), Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Χάποελ Χολόν (Ισραήλ), Ντιζόν (Γαλλία), Λε Μαν (Γαλλία), Φουενλαμπράδα (Ισπανία), Οστάνδη (Βέλγιο), Οπάβα (Τσεχία), Ολίμπια Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), Προμηθέας Πάτρας (Ελλάδα), Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Βόννη (Γερμανία), Βέντσπιλς (Λετονία)

* Η Μπάμπεργκ είναι στους ισχυρούς κατόπιν σχετικής απόφασης, αφού την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στην Ευρωλίγκα.

* Οι 6 νικητές του γ’ προκριματικού γύρου θα ενσωματωθούν επίσης, ώστε οι ομάδες να γίνουν 32, οι οποίες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 8 ομάδων.
Ο Άρης θα εκπροσωπηθεί στη διαδικασία της κλήρωσης από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμο, ο οποίος θα μεταβεί από σήμερα (10/7) στη Γενεύη. Θα δώσει το παρών στις διεργασίες που θα γίνουν πριν την αυριανή κλήρωση, ενώ στο περιθώριο αυτής θα έχει συζητήσεις και με τους ανθρώπους της FIBA για το μείζον θέμα που "καίει" τους "κίτρινους". Αυτό δεν είναι άλλο από τα έξι απαγορευτικά μεταγραφών στην ΚΑΕ Άρης, λόγω αντίστοιχων προσφυγών παικτών, για ένα ποσό που συνολικά αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ! Είναι ένα ζήτημα που ο Γουλιέλμος θέλει να επιλύσει, καθώς αποτελεί μεγάλο βαρίδιο για το σύλλογο.
Keywords
Τυχαία Θέματα