Τι θέλει ο Μαρτίνς

Κάθε συζήτησή μας με τον Πέδρο Μαρτίνς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στις συναντήσεις που έχουμε μαζί του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη παραμονές των αγώνων πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος τεχνικός αναλύει σε βάθος τις σκέψεις του για τον Ολυμπιακό. Θέλει να γίνει απόλυτα κατανοητός στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά, αλλά και σε εμάς που καλύπτουμε καθημερινά το ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων».

Ο εργατικός και προνοητικός
Πορτογάλος τεχνικός έχει όραμα και πλάνο για το οικοδόμημά του. Αντλώντας δύναμη από την ηγεσία της πειραϊκής εταιρίας, ετοιμάζει από τώρα τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν. Ασφαλώς και με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ξεκαθαρίζει πως πρωταρχικός στόχος του είναι οι νίκες και το καλό θέαμα στα πέντε ματς τα οποία απομένουν στο πρωτάθλημα.

Όμως, δεν κρύβει πως έχει αρχίσει την προεργασία για την επόμενη περίοδο. Αρχικώς, λέει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι θέλει να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αναδεικνύοντας το «δέσιμό» του με τους παίκτες του, τη διοίκηση, αλλά και τον κόσμο. Παρεμπιπτόντως, σε μία χρονιά κατά την οποία η ομάδα του Πειραιά μένει εκτός τίτλων, οι φίλοι της παραμένουν δίπλα της, αναγνωρίζοντας την καλή δουλειά του Μαρτίνς.

Ο τεχνικός των «Πειραιωτών» ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις που θα υπάρχουν από εκείνον και το σύνολό του στη νέα σεζόν. Η κατάκτηση της κορυφής θα έχει κεντρική θέση στο κάδρο των στόχων. Παράλληλα, το θελκτικό θέαμα θα υπάρχει πάντα στην ημερήσια διάταξη.

Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στο πλάνο του, τη φιλοσοφία του και πάνω από όλα στους παίκτες του. Θέλει να διατηρηθεί ο κορμός. Αλλά παραδέχεται πως στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο μπορεί να προκύψουν αγοροπωλησίες.

«Η αξία των παικτών μας είναι πολύ ανώτερη σε σχέση με πέρσι. Όλοι έχουν καταφέρει να ανεβάσουν την αξία τους. Το καλοκαίρι έπρεπε να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα. Αυτή τη στιγμή όλοι οι παίκτες έχουν δείξει τι μπορούν να προσφέρουν. Όλα εξαρτώνται από την αγορά, αλλά επιθυμία μας είναι να παραμείνουν όλοι οι παίκτες στην ομάδα», μας είπε χαρακτηριστικά όταν η κουβέντα έφθασε στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Είναι βέβαιο ότι θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μορφοποίηση του ρόστερ της νέας σεζόν, αφού ο Ολυμπιακός θα μπει στη αφετηρία πολύ νωρίς, μόλις στις 23 ή 24 Ιουλίου. Άρα, δε θα έχει και πολύ χρόνο για να προετοιμάσει την ομάδα του ενόψει των υποχρεώσεών της στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η διατήρηση του κορμού σε μεγάλο ποσοστό, είναι βέβαιο πως θα τον διευκολύνει στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Και η γνώση του από την πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι, θα τον βοηθήσει να αποφύγει κακοτοπιές, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με μεγαλύτερα διαστήματα καλού ποδοσφαίρου, περισσότερους αυτοματισμούς, ταχύτητα και καλύτερη αποτελεσματικότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα