Τι κάνει με ΑΕΚ ο Αβραάμ (video)

Ο πολύπειρος αμυντικός του Ολυμπιακού έχει αποδείξει μέσα από τη σκληρή δουλειά στο Ρέντη, αλλά και μέσα από την αγωνιστική δράση πως αποτελεί μια αξιόπιστη επιλογή για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός σκέφτεται να δουλέψει με τον Αβραάμ ως βασικό και παράλληλα κάνει σκέψεις για τον παρτενέρ με τον οποίο θα τον "παντρέψει".

Πέρα απο την αγωνιστική επάρκεια τη συγκεκριμένη στιγμή, ένας λόγος για τον οποίο ο Μαρτίνς
ίσως προτιμήσει τον Αβραάμ είναι η πείρα του από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό πως στο "Κλ. Βικελίδης" ο Αβραάμ προτιμήθηκε αντί του νεότερου Ουσεϊνού Μπα και τα πήγε περίφημα, αποδεικνύοντας πως γνωρίζει επακριβώς τι αγωνιστικά στοιχεία χρειάζονται τα συγκεκριμένα ματς.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Αβραάμ έχει αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού σε 12 ματς. Από αυτα τα παιχνίδι τα οκτώ έχουν ολοληρωθεί με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν. Ένα από αυτά μάλιστα έκριναν και τίτλο και ήταν στον επικό τελικό κυπέλλου του 2009, με το τρόπαιο να κρίνεται στα πέναλτι με σκορ 19-18.

Στα ματς του Αβραάμ απέναντι στην ΑΕΚ μόνο ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο, ενώ ο Ολυμπιακός έχει ηττηθεί δύο φορές. Ο Έλληνας αμυντικός έχει σκοράρει τρεις φορές. Η πρώτη ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2010 όταν άνοιξε το σκορ στο Φάληρο, όμως η ΑΕΚ ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ του Σκόκο. Το μεγαλύτερο ματς του Αβραάμ ήταν εκείνο στις 10 Μαρτίου 2013, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-0 με δύο γκολ του αμυντικού του Ολυμπιακού.

Ο Αβράαμ ήταν παρών και στο ιστορικό 6-0, στις 20 Μαρτίου του 2011. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ έχει έντεκα 90λεπτα, ενώ στον τελικό κυπέλλου αγωνίστηκε για 105 λεπτά, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.
Σαν παίκτης του Άρη αγωνίστηκε επτά φορές απέναντι στην ΑΕΚ, μετρώντας πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα