Δείτε τι έγινε την Παρασκευή στη Euroleague (videos)

Με το πέρας της τέταρτης αγωνιστικής στην κανονική περίοδο της Euroleague, η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι η πρωταγωνίστρια του μεταγραφικού καλοκαιριού Μπαρτσελόνα, προπορεύονται στη βαθμολογία έχοντας το απόλυτο των τεσσάρων νικών, με τις ομάδες να οδεύουν στην πρώτη διπλή δοκιμασία της σεζόν.

Σκουπίδια από…χρυσάφι

51-31. Είναι τα ριμπάουντ των δύο ομάδων στον αγώνα της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό.
Από αυτά τα 51 ριμπάουντ των γηπεδούχων, τα 19 ήταν επιθετικά, με την ομάδα του Περάσοβιτς να προσπορίζεται 28 πόντους από τις δεύτερες ευκαιρίες. Κάπως έτσι, το 82-66 στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» και η τρίτη ήττα των «Ερυθρόλευκων» δεν εξέπληξε τον ψύχραιμο παρατηρητή. Ο Γιώργος Δέδας περιέγραψε στον Νικήτα Αυγούλη ό,τι είδαμε όλοι. H Μπασκόνια στο πρώτο παιχνίδι στο σπίτι της είδε τον Σενγκέλια να παίρνει τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας στους πόντους.

Πώς να χαρείς τέτοια νίκη…

3:53 πριν από το τέλος του ημιχρόνου κι ο Γουίλ Κλάιμπερν τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο του δεξιού ποδιού. Ο Δημήτρης Ιτούδης δαγκώνεται, καθώς καταλαβαίνει τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Ο πολυτιμότερος του τελευταίου Final Four θα χάσει μεγάλο διάστημα της σεζόν. Κάπως έτσι η νίκη στο Βερολίνο επί της Άλμπα πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Μοσχοβίτες υπέπεσαν σε 20 λάθη, ωστόσο η άμυνα έκανε και πάλι τη δουλειά: κράτησαν το σύνολο του Ρενέσες στους 66 πόντους, 25 κάτω από το μέσο όρο τους.

Καιρός ήταν!

Από το Μάρτιο του 2014, η Φενέρμπαχτσε μετρούσε 10 διαδοχικές νίκες επί των Μιλανέζων. Η απαράμιλλη ποιότητα του Σέρχι, η επιστροφή του Γκουντάιτις ύστερα από σχεδόν 9 μήνες, ο λαγός από το καπέλο του Μεσίνα με το όνομα «Αμεντέο Ντελά Βάλε» συν το γεγονός πως οι Τούρκοι δεν είναι στα καλύτερά τους, ήταν οι παράγοντες που στο τέλος της βραδιάς το «Φόρουμ» πανηγύριζε μια άνετη επικράτηση των Ιταλών. Στους πάγκους, η παρουσία δύο εμβληματικών φυσιογνωμιών του ευρωπαϊκού μπάσκετ που έχουν σηκώσει…μόλις 13 Κύπελλα Πρωταθλητριών, πασπάλισε με την απαραίτητη χρυσόσκονη το σκηνικό.

Πολύτιμες εφεδρείες

Από τους 70 πόντους της Ζάλγκιρις επί της Βιλερμπάν, οι 41 ήρθαν από τον πάγκο. Η –ως συνήθως- κατάμεστη «Ζαλγκίριο Αρένα» απεδείχθη ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πρωτάρα Βιλερμπάν, η οποία έμεινε πολύ χαμηλά σε παραγωγικότητα για δεύτερη σερί αγωνιστική. Βεβαίως για ένα τετράλεπτο ξεχάσαμε πως βλέπαμε μπάσκετ, αφού η μπάλα δεν έμπαινε με τίποτα στο καλάθι, ωστόσο συμβαίνουν αυτά ακόμη και στις καλύτερες οικογένειες. Και σε αυτό το γήπεδο, όντως πηγαίνουν οικογένειες! Πιτσιρικάδες μεγαλωμένοι στην…μπασκετική χύτρα της Λιθουανίας να ζητούν αντιαθλητικό, όλη η εξέδρα όρθια να ενθαρρύνει 18χρονο για να ευστοχήσει σε βολές, Γουόκαπ και Χέιζ να κάνουν πλακίτσα στον Μιλάκνις για το κάρφωμά του (!), ε τι άλλο θέλετε; Τον Σκονοκίνι θέλετε; Ορίστε κι ένας Σκονοκίνι από το Μιλάνο να αγκαλιάζει τον Σκόλα. Την άλλη εβδομάδα πάλι.

A warm embrace @LScola4

Keywords
Τυχαία Θέματα