Δώδεκα ταινίες για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Κρατικά Μυστικά» του Γκάβιν Χουντ, με την Κίρα Νάιτλι να υποδύεται την whistleblower Κάθριν Γκαν, η οποία αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση των Μπους και Μπλερ, με στόχο την εισβολή στο Ιράκ, παρουσιάζουμε 12 ταινίες για τους Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος, ως έναν ελάχιστο κινηματογραφικό φόρο τιμής, στους ήρωες της εποχής μας.

Έίναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της εποχής μας, δεν θα είχαν δει το φως της δημοσιότητας αν κάποιοι

ιδιαίτερα γενναίοι άνθρωποι, γνωστοί ως whistleblowers (πληροφοριοδότες δημόσιου συμφέροντος), δεν έβρισκαν το θάρρος να δώσουν τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα με τεράστιο κόστος για τους ίδιους και τους οικείους τους.

Παντού οι πληροφοριοδότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, από τον Τζούλιαν Ασάνζ και τον Έντουαρτ Σνόουντεν, έως τους οικονομικούς πληροφοριοδότες (όσους δηλαδή αποκαλύπτουν μέσω διαρροών και καταδικάζουν οικονομικά εγκλήματα). Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τιμώνται και να επιβραβεύονται στη βάση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αντί να καταστρέφεται η ζωή τους, να στέλνονται σε δίκες και να απειλούνται με φυλακές.

Κρατικά Μυστικά / Official Secrets
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Σενάριο (βασισμένο σε βιβλίο των Μαρσία και Τόμας Μίτσελ): Γκρέγκορι και Σάρα Μπερνστάιν, Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Ρις Ίφανς, Ίντιρα Βάρμα, Κάθριν Κέλι, Μάθιου Γκουντ
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Φλόριαν Χοφμάιστερ
Σχεδιασμός Παραγωγής: Σάιμον Ρότζερς
Μοντάζ: Μέγκαν Χιλ
Μουσική: Πολ Χέπκερ, Μαρκ Κίλιαν
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α.
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 112 λεπτά


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα