Εκτός, εντός κι επί... ταυτά

Ο Βόλος είναι η επόμενη – αποψινή – δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος. Η νεοφώτιστη ομάδα της λίγκας, για την οποία μόνον θετικά σχόλια μπορεί να εκφράσει κάποιος που την έχει παρακολουθήσει, για την ποιότητά της και για το ποδόσφαιρο που προσπαθεί ν’ αποδώσει παραμένοντας ανεπηρέαστη από τις σκοπιμότητες που επιστρατεύονται σ’ αυτές τις περιπτώσεις για χάρη βαθμολογικής συγκομιδής. Ένα ικανότατο σύνολο, ειδικά μεσοεπιθετικά που χρήζει προσοχής και σεβασμού
από τον κάθε αντίπαλο, όπως απέδειξε και την προηγούμενη εβδομάδα στη Ριζούπολη, όπου με ποδοσφαιριστή λιγότερο, δεν κλείστηκε στην περιοχή της και διεκδίκησε ότι καλύτερο μέχρι τέλους παρότι βρέθηκε να χάνει με διαφορά δύο τερμάτων.

Στις 19.30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, παρουσία περισσότερων από έξι χιλιάδων οπαδών της καλείται να υπερασπιστεί το ιστορικό αήττητό της και να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία της προς την υπεράσπιση των κεκτημένων. Δεδομένο που σαφώς και θα ενισχύσει σημαντικότατα την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του «Δικεφάλου», σε καμία περίπτωση όμως δε μειώνει τις ανάγκες για τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια από μέρους τους για το καλύτερο δυνατό.

Μια αποστολή με σημαντικές απουσίες όπως τέτοιες είναι αυτές των Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί κι εσχάτως του Ζαμπά. Σημειωτέον πως ο Βραζιλιάνος μέσος με τον Βελγομαροκινό συμπαίκτη του λογίζονται πλέον ως υγιείς αλλά κρίθηκε φρόνιμο να μη ρισκάρουν καθώς και εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πλέον ενώ ακολουθούν σημαντικότατες αναμετρήσεις με ακόμη υψηλότερο βαθμό δυσκολίας.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, τον εκτός έδρας αγώνα που αναμένεται ο κόσμος να τον κάνει να μοιάζει με ... εντός, με τη διαφορά στους στόχους της κάθε ομάδας, με τα επιπλέον κίνητρα των εντυπωσιακών ρεκόρ μιας ομάδας που έχει λησμονήσει να ... χάνει σ’ αυτήν τη διοργάνωση, το κυρίως θέμα δεν αλλάζει. Οφείλει να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ανώτερη της αντιπάλου της και να προσθέσει άλλους τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της σε μια σεζόν που από νωρίς έχει φανεί πως κι ο κάθε βαθμός έχει τεράστια σημασία.

Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που σκοράρει πιο γρήγορα από κάθε άλλη φέτος. Έχει εξελίξει – δηλαδή – την νοοτροπία κυριαρχίας της, θέτοντας αυτήν πρώτη τους κανόνες της εκάστοτε αναμέτρησης. Σημαίνουσα παράμετρος καθώς επηρεάζει σ’ επίπεδο ψυχολογίας και την ίδια αλλά και αυτόν που τίθεται αντιμέτωπος μαζί της. Αν καταφέρει να εμφανίσει και πάλι αυτό το ιδίωμά της θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε, όμως κάποιες διαφοροποιήσεις ενδέχεται να προκύψουν σε σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στη σέντρα του αγώνα με τη Λαμία στην Τούμπα. Στο 4-4-2 του 41χρονου Πορτογάλου τεχνικού σίγουρα δε θ’ αλλάξει η άμυνα. Εκεί όπου κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Ζίβκοβιτς, έχοντας μπροστά του – από δεξιά προς τ’ αριστερά κατά σειρά – τους Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και τον εορτάζοντα Γιαννούλη.

Τις θέσεις των χαφ αναμένεται να καταλάβουν ο φορμαρισμένος Μίσιτς με τον Ντόουγκλας, ενώ στα άκρα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να τοποθετηθούν δεξιά ο – επίσης εορτάζοντας – Λημνιός με την ιδιαιτερότητα πως για πρώτη φορά από τη μέρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ θ’ αγωνιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του παρουσία του δικού του ξεχωριστού κοινού στις κερκίδες του γηπέδου, ενώ στο άλλο άκρο ερίζουν για μια θέση οι Στοχ, Μπίσεσβαρ.

Η τριάδα των εορταζόντων στο αρχικό σχήμα ολοκληρώνεται με τον Πέλκα, ως δεύτερο επιθετικό πίσω από τον επικεφαλής της επιθετικής γραμμής και πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος, Σφιντέρσκι. Όλα αυτά σ’ επίπεδο εικασιών αφού οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την ανακοίνωση των επίσημων ενδεκάδων. Σε μια ιδιαίτερη και γιορτινή ημέρα για τη Θεσσαλονίκη κι όχι μόνον, χρόνια πολλά, καλή δύναμη και καλή συνέχεια
Keywords
Τυχαία Θέματα