Τα 84 +3 νέα σενάρια της Ευρωλίγκα!

Θεωρητικά, η ολοκλήρωση της 28ης αγωνιστικής θα μας έδινε την άνεση και την πολυτέλεια να μετράμε λίγα πράγματα για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Η νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, η ήττα του Ολυμπιακού στο Λας Πάλμας και οι νίκες όλων σχεδόν των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων για την πρόκριση δημιούργησε μια εντελώς νέα
εικόνα στη βαθμολογία. Στην ουσία έχουν δημιουργηθεί με βάση τη βαθμολογία τρεις ταχύτητες όπου εμπλέκονται οι δύο ελληνικές ομάδες. Στη μία παρέα και στις άλλες δύο ξεχωριστές…

Ας δούμε λοιπόν τα 31 νέα σενάρια που έχουν προκύψει και πλέον θα μείνουν ζωντανά τουλάχιστον μέχρι και την διεξαγωγή του αγώνα Ολυμπιακού-Ζάλγκιρις.

ΠΡΩΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΕΠΑΘΛΟ 5η ΘΕΣΗ: Μόνο θεωρητικά εδώ είναι τα σενάρια αφού στην ουσία η κατάσταση έχει κριθεί, Μπορεί Μπασκόνια και Παναθηναϊκός να πλησίασαν τη Μπαρτσελόνα σε απόσταση μιας νίκης αλλά για να χάσουν την 5η θέση οι Καταλανοί πρέπει να αυτοκτονήσουν και να ηττηθούν όχι μια αλλά δύο φορές μέσα στο γήπεδο τους από Μπουντούτσνοστ και Χίμκι. Αν ηττηθούν μια φορά πάλι βγαίνουν 5οι αφού έχουν όλες τις ισοβαθμίες με Μπασκόνια και Παναθηναϊκό με το μέρος τους. Και τις επι μέρους διπλές και την τριπλή. Αυτά είναι τα +3 σενάρια που μνημονεύουμε στην αρχή. Ας πάμε στα υπόλοιπα 31….

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΕΠΑΘΛΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ 6η ΘΕΣΗ (16 ή 17 νίκες): Εδώ οι έξι ομάδες που ήταν υποψήφιες στο ξεκίνημα της εβδομάδας έμειναν τέσσερις. Ξεχωρίζουμε λοιπόν από τους υπόλοιπους δελφίνους της πρόκρισης για να βγάλουμε μια άκρη Μπασκόνια και Παναθηναϊκό που έφτασαν τις 15 νίκες. Είναι οι μοναδικές ομάδες που σε θεωρητικό επίπεδο μπορούν αυτή τη στιγμή να φτάσουν τις 17 νίκες. Με δύο νίκες ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι κάτω από την 7η θέση με κανένα τρόπο. Εάν παράλληλα η Μπασκόνια ηττηθεί μια φορά και ο ίδιος κάνει δύο νίκες είναι 6ος. Καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να πάει πλέον τόσο ψηλά.

Τι θα συμβεί εάν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει δύο νίκες αλλά μια. Τερματίζει στις 16 νίκες και μπαίνει σε σενάρια ισοβαθμιών που εμπλέκουν μόνο Μπασκόνια, Αρμάνι και Ολυμπιακό. Γίνεται αντιληπτό ότι στις 16 νίκες μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός μόνο με δύο νίκες στα τελευταία του παιχνίδια! Μπάγερν, Ζάλγκιρις και Μακάμπι δεν μπορούν πλέον να εμπλακούν σε σενάρια για τις 16 νίκες. Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι στο θεωρητικό όριο ασφαλείας των 16 νικών δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί παρά πάνω από μια ομάδα από τις 4 πιθανές να το φτάσουν!

Στην τετραπλή ισοβαθμία στις 16 νίκες μένει έξω η Μπασκόνια και η σειρά τερματισμού είναι Αρμάνι (6η), Ολυμπιακός (7ος), Παναθηναϊκός (8ος).

Εδώ προκύπτουν και 4 πιθανές ή λιγότερο πιθανές τριπλές ισοβαθμίες στις 16 νίκες. Ας τις δούμε μια και βοηθάνε την….οικονομία του χώρου:

1. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Παναθηναϊκός. Εάν έχει φτάσει η Μπασκόνια τις 17 νίκες προκρίνονται Αρμάνι και Παναθηναϊκός και μένει έξω ο Ολυμπιακός. Αν κολλήσει η Μπασκόνια στις 15 προκρίνονται και οι τρεις με την ίδια σειρά.

2. Ολυμπιακός, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός. Αυτό σημαίνει ότι είναι εκτός η Αρμάνι. Η σειρά πρόκρισης (περνάνε και οι τρεις) είναι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια.

3. Ολυμπιακός, Αρμάνι, Μπασκόνια. Εάν ο Παναθηναϊκός έχει πάει στις 17 τότε προκρίνονται Αρμάνι ως 7η και Ολυμπιακός 8ος. Εάν ο Παναθηναϊκός μείνει στις 15 προκρίνονται και οι τρεις με την Αρμάνι 6η, τον Ολυμπιακό 7ο και τη Μπασκόνια 8η.

4. Αρμάνι, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός. Στην περίπτωση αυτή προκρίνονται και οι 3 με την κατάταξη να κρίνεται στη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια όπου όλοι έχουν συντελεστή νικών 2-2. Ο Παναθηναϊκός κερδίζοντας και με πάνω από το +6 που έψαχνε έχοντας στο μυαλό του και αυτή την ισοβαθμία θα είναι 7ος. Η Αρμάνι 8η και οι Βάσκοι χάρη στο ματς του ΟΑΚΑ όπου κράτησαν την διαφορά σε χαμηλά επίπεδοι 6οι.

ΤΡΙΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ, 15 ΝΙΚΕΣ, ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΕΩΣ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΜΙΑ….ΕΠΤΑΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ: Το πραγματικό αλαλούμ που προσθέτει 31(!!!) καινούργια σενάρια στα υπάρχοντα 52 γίνεται στην περίπτωση που η πρόκριση για μια ή περισσότερες θέσεις κριθεί όχι στις 16 αλλά στις 15 νίκες. Αν η εξαπλή ισοβαθμία της περασμένης εβδομάδας έμοιαζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας σκεφθείτε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ως πιθανότητα το ενδεχόμενο 7πλης ισοβαθμίας στις 15 νίκες για να προκριθούν τρεις ομάδες! Προφανώς και από τη στιγμή που η παρούσα ανάλυση γράφεται στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Λινάτε στο Μιλάνο γίνεται αντιληπτό ότι είναι πρακτικά αδύνατον για λόγους χώρου και χρόνου να αναλυθούν στην παρούσα τα 31 καινούργια σενάρια και να προστεθούν στα 52 της προηγούμενης εβδομάδας. Περισσότερο για λόγους στατιστικής….διαστροφής σας παραθέτουμε τη σειρά κατάταξης αν προκύψει η απίθανη 7πλή ισοβαθμία στις 15 νίκες: Η Μπασκόνια προκρίνεται ως 7η, η Ζάλγκιρις εάν νικήσει τον Ολυμπιακό για να φτάσει σε αυτή την ισοβαθμία διότι διαφορετικά δεν φτάνει τις 15 νίκες θα είναι 6η και η Αρμάνι 8η αφήνοντας εκτός συνέχειας τον 9ο Ολυμπιακό. Εκτός μένει και ο Παναθηναϊκός που τερματίζει 11ος(!) πίσω από τη Μακάμπι και μπροστά μόνο από τη Μπάγερν.

Τα υπόλοιπα σιγά σιγά και με…..ηρεμία μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα