Τα 149 αυτογκόλ της διαμαρτυρίας

Τα 149 αυτογκόλ της διαμαρτυρίας mkouzoulΣάβ, 03/20/2021 - 22:59

Η κίνηση τους, να σκοράρουν αυτογκόλ μέχρι το τέλος του ματς, κατέληξε να γράψουν τ΄όνομα της ομάδας στο βιβλίο της ιστορίας, αλλά για λάθος λόγο.  

149 αυτογκόλ!  

Βέβαια θ΄αναρωτιέστε τι τους οδήγησε σε αυτό. 

Ήταν Οκτώβριος του 2002, όταν τέσσερις ομάδες συμμετείχαν σε γύρο play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή Μαδαγασκάρης.  

Η SOE, βρίσκονταν πέντε βαθμούς πίσω από την Adema και το προτελευταίο

ματς κόντρα στην DSA Antananarivo θα μπορούσε να καθορίσει την πρωταθλήτρια ομάδα!  

Το παιχνίδι ήταν 2-1 με την SOE, να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και στις καθυστερήσεις ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για την DSA Antananarivo. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες ο διαιτητής δεν άλλαξε άποψη, το παιχνίδι τελείωσε 2-2 κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η SOE να πάρει μόλις ένα βαθμό, να βρεθεί πίσω 4 από την Adema και το τελευταίο παιχνίδι να έχει απλά τυπικό χαρακτήρα καθώς ο πρωταθλητής ήταν ήδη γνωστός. Αν είχε πάρει τη νίκη η διαφορά θα ήταν στους 2 βαθμούς και με μια ακόμη κόντρα στην Adema θα μπορούσε να έχει πάρει το πρωτάθλημα.  

Στο τελευταίο ματς της σεζόν, άπαντες ήταν απόλυτα απογοητευμένοι και δεν είχαν καμία διάθεση για ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο κόουτς Ροθ Αριζάκα, δεν είχε καμία διάθεση να καθίσει στον πάγκο και πήγε στις κερκίδες. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε και μέσα σε ελάχιστο χρόνο ήρθε το πρώτο αυτογκόλ. Το ίδιο συνεχίστηκε προς έκπληξη όλων! Η αντίπαλη ομάδα είχε σαστίσει βλέποντας πως χωρίς καν ν΄ακουμπήσει τη μπάλα βρίσκονταν αρκετά γκολ μπροστά στο σκορ. 

Στο ημίχρονο, ο κόσμος ήταν έξαλλος με αυτό που έβλεπε και ζητούσε να πάρει τα λεφτά του εισιτηρίου που πλήρωσε, πίσω.  

Το ματς τελείωσε 149-0, όλα με αυτογκόλ! Αυτός ήταν ο τρόπος διαμαρτυρίας της SOE, για το πέναλτι αλλά και την χαμένη ευκαiρία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα!  

Βέβαια με αυτή τη διαμαρτυρία, μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες! 

Η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Μαδαγασκάρης, τιμώρησε τον προπονητή της SOE για τρία χρόνια και τέσσερις παίκτες μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να μην μπορούν να βρεθούν ούτε σε γήπεδο.  

Off Off mkouzoul Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #asadema #solemyrne Μια ομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα πέναλτι που τους οδήγησε να χάσουν την διεκδίκηση του τίτλου, σκόραρε στο επόμενο ματς 149 αυτογκόλ πετυχαίνοντας...ρεκόρ.  Article publish on Σάβ, 03/20/2021 - 22:59 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα