Άρης-ΠΑΟΚ: Τα οικονομικά χρέη «στραγγαλίζουν» το μπάσκετ

Άρης-ΠΑΟΚ: Τα οικονομικά χρέη «στραγγαλίζουν» το μπάσκετantoniamath11Σάβ, 03/20/2021 - 19:35

Tου Γιώργου Βαλαβάνη

Άρης και ΠΑΟΚ θα βρεθούν «ενώπιος, ενωπίω» σήμερα το (20.00) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο για 210η φορά στην ιστορία τους και από την πρώτη, προπολεμική αναμέτρηση τους, το 1926, έχουν περάσει 95 χρόνια.

Οι «κίτρινοι» υπερτερούν με 113 νίκες, έναντι 96 του συμπολίτη τους και φυσικά πρόκειται για το πλέον παραδοσιακό ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ και στην ίδια θέση με αυτό που συνθέτουν Ολυμπιακός

και Παναθηναϊκός. Οι αριθμοί και τα στατιστικά της προϊστορίας του Άρη και του ΠΑΟΚ, υπενθυμίζουν μόνο το ένδοξο, αγωνιστικό παρελθόν τους. Γιατί, στην τελευταία δεκαετία, το οικονομικό σκέλος και των δυο ανωνύμων εταιριών, με τα χρέη εκατομμυρίων χρεών, επισκιάζουν σε κάθε πρωτάθλημα, την αγωνιστική εμβέλεια τους και την έχουν υποβιβάσει σε τριτεύουσα σημασία.

Οι δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης που «αγαπούν να…μισιούνται», διαχρονικά, δίνουν «μάχη» οικονομικής σωτηρίας, κάθε καλοκαίρι, στα προηγούμενα χρόνια. Άρης και ΠΑΟΚ προσπαθούν με διακανονισμούς επί διακανονισμών σε παλαιότερες, συσσωρευμένες οφειλές να αποφεύγουν απαγορεύσεις μεταγραφών ξένων παικτών και παράλληλα να βρίσκουν χρήματα για τον εκάστοτε προϋπολογισμό στον σχεδιασμό των ομάδων τους, ώστε να πετύχουν τον βασικό στόχο σε κάθε πρωτάθλημα που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση παραμονής στην Βasket League. Aν, αυτή η αποφυγή υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία, όπως δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία τους, επιτευχθεί χρονικά το συντομότερο δυνατόν για να αποφεύγουν την αγωνία και την «λαχτάρα» στο φινάλε κάθε πρωταθλήματος, η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί απολύτως επιτυχημένη.

Το χρέος του άλλοτε τιτλούχου τμήματος μπάσκετ του Άρη (10 πρωταθλήματα), έχει φτάσει τα 4,5 εκ. ευρώ και είναι άγνωστο και αβέβαιο, το πότε κι το εάν, θα βρεθεί σε τμηματικό καθεστώς ρυθμίσεων προς το Δημόσιο και τρίτους. Στον ΠΑΟΚ, οι οφειλές των προηγούμενων χρήσεων, έφτασε τα 2,5 εκ. ευρώ και υπάρχει ένα μακροχρόνιο πλάνο, ώστε να γίνει η αποπληρωμή του, με ποσό 500 χιλιάδων ευρώ που θα συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Τα οικονομικά βάρη των δυο παραδοσιακών ομάδων του ελληνικού μπάσκετ, θα συνεχίσουν να παίζουν…μπάσκετ χαμηλότερης ποιότητας, συγκριτικά με το ιστορικό μέγεθος τους, την αξία της φανέλας τους και των δεκάδων χιλιάδων φιλάθλων τους. Η αγωνιστική μιζέρια δεν αξίζει στον Άρη και στον ΠΑΟΚ, αλλά τα οικονομικά «αμαρτήματα» τους, θα συνεχίσουν να ορίζουν το μέλλον τους, μέχρι να λήξουν τα «μνημόνια» που οι ίδιοι δημιούργησαν.

ΕΛΛΑΔΑ - Basket League - ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ - Μπάσκετ 'Αρης - Μπάσκετ Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Στο σημερινό ντέρμπι, ο Άρης επιδιώκει βήμα εξασφάλισης στην Basket League και ο ΠΑΟΚ σκέφτεται τα πλει οφ. Article publish on Σάβ, 03/20/2021 - 19:35 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα