Θριαμβευτής Καράτσεφ στο Ντουμπάι

Αν του έλεγε κάποιος στις αρχές Γενάρη ότι θα έφτανε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν και θα κατακτούσε το ATP 500 στο Ντουμπάι, μάλλον θα τον περνούσε για τρελό ο Ασλάν Καράτσεφ. Ωστόσο, μόνο ο ίδιος γνωρίζει πόσο πολύ δούλεψε και πίστεψε στον εαυτό του γιατί τα κατάφερε και τα δύο!

Με μια επιβλητική εμφάνιση, ο 27χρονος Ρώσος κέρδισε εύκολα τον Λόιντ Χάρις με 6-3, 6-2 και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο καριέρας στο ιστορικό Dubai

Duty Free Championships.

Ενώ ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο112 του κόσμου, ο απίστευτος Ρώσος έχει κάνει άλμα σχεδόν 100 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη και πλέον μπαίνει στο Τοπ30 (Νο27) κάνοντας άλματα μέσα σε μόλις ένα τρίμηνο αγωνιστικής δράσης...

Και, για να είμαστε δίκαιοι προς τον φιναλίστ, Λόιντ Χάρις, παρά την απώλεια του τίτλου, ο Νοτιοαφρικανός έκανε το καλύτερο μακράν τουρνουά της καριέρας του ανεβαίνοντας στην επίσης career high θέση στο Νο52 και θα συνεχίσει να αναρριχάται όσο δείξει συστηματικά το τρομερό τένις που έπαιξε όλη την εβδομάδα στα Εμιράτα.

Όχι όμως και στον τελικό του Σαββάτου μιας και ο Καράτσεφ εμφανίστηκε σε τόσο "δαιμονισμένη" κατάσταση με την αυτοπεποίθηση να ξεχειλίζει πραγματικά σε κάθε του χτύπημα, που δεν άφησε ουσιαστικά περιθώρια αντίδρασης στον Χάρις.

Το φετινό Ντουμπάι θα μείνει στη μνήμη μας σαν το breakthrough τουρνουά οπωσδήποτε του Χάρις και εν μέρει του Καράτσεφ σε μια εποχή για το αντρικό τουρ που δείχνει να ψάχνει ακόμα τους επόμενους ήρωες του που δεν εμφανίζονται αρκετά σταθεροί ώστε να πάρουν την σκυτάλη από τους τρεις θρύλους του αθλήματος.

Πηγή: Tennis24

ⓒ 2021 Andy Brownbill / Associated Press

Keywords
Τυχαία Θέματα