Στην τρίτη θέση η ασταμάτητη Αταλάντα (video)

Mε δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, η Αταλάντα έκαμψε την αντίσταση της Τζένοα, βρίσκεται προσωρινά στην τρίτη θέση και πηγαίνει στη Ρώμη με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τον τελικό του Κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη.

Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο "Μαπέι", την έδρα της Σασουόλο, καθώς το "Ατλέτι Ατζούρι" ανακατασκευάζεται, δεν είχε ουσία στο πρώτο ημίχρονο. Η απουσία του Γκόμες επηρέασε τη λειτουργία της Αταλάντα, η οποία διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος,
ο Ίλιτσιτς ήταν καλά κλεισμένος, ο Πάσαλιτς δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο δικαίως ακυρώθηκαν δύο γκολ των γηπεδούχων, αφού και στα δύο ήταν σε θέση offside ο Σαπάτα, οι Γενοβέζοι απείλησαν στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, με άστοχη κεφαλιά του Λαπαντούλα στο 43΄ και μακρινό σουτ του Βελόσο στο 45'.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους ο Γκασπερίνι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπάροου με τον επιθετικό από την Γκάμπια να τον δικαιώνει, αφού στην πρώτη επαφή με την μπάλα άνοιξε το σκορ στο 46' με το πρώτο γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Γενοβέζοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, από τον Καστάν στο 53' με αποτέλεσμα το υπόλοιπο του παιχνιδιού να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς το πανέμορφο σε δημιουργία γκολ του Πάντεφ στο 89' ήρθε πολύ αργά για την Τζένοα.

Οι "Μπεργκαμάσκι" με 65 βαθμούς είναι στην τρίτη θέση, ενώ η Τζένοα απειλείται, έμεινε στους 36, στο +4 από την 18η Έμπολι.

36η αγωνιστική Serie A

Αταλάντα-Τζένοα 2-1

«Mapei Stadium», Ρέτζο Εμίλια

Διαιτητής: Μασιμιλιάνο Ιράτι
Κίτρινες κάρτες: Παλομίνο 34' - Βελόσο 7', Πάντεφ 59', Ρομέρο 84'
Κόκκινες κάρτες: -

Αταλάντα (3-4-1-2): Γκολίνι – Χάτεμπουρ, Ντίμσιτι, Παλομίνο – Καστάν, Ντε Ρόον, Φρόιλερ (αρχ.), Γκόζενς – Πάσαλιτς (46' Μπάροου, 63' Πεσίνα) – Ίλιτσιτς (90' Ιμπάνιεζ), Σαπάτα

Προπονητής: Τζανπέρο Γκασπερίνι

Τζένοα (4-3-1-2): Ράντου – Μπιράσκι, Ρομέρο, Ζουκάνοβιτς (56' Πέντρο Περέιρα), Κρίσιτο (αρχ.) – Λεράγκερ (50' Πάντεφ), Βελόσο, Ραντοβάνοβιτς – Μπέσα – Κουαμέ (74' Σανάμπρια), Λαπαντούλα

Προπονητής: Τσέζαρε Πραντέλι
Keywords
Τυχαία Θέματα