Η Arya του Game of Thrones και το Eskrima των Φιλιππίνων

Δεν είναι εύκολο πράγμα να υπερασπιστείς το Winterfell ενάντια στον στρατό των νεκρών του πάγου του Night King. Μία εκ των πρωταγωνιστριών του Game of Thrones του HBO, που βλέπετε αποκλειστικά στη NOVA, η Arya Stark (Maisie Williams) δίνει τη μάχη της ως η τελευταία (ζωντανή)

Stark και στις μάχες της χρησιμοποιεί σπαθιά. Για να τα καταφέρει όμως έπρεπε να εκπαιδευτεί. Έτσι λοιπόν στράφηκε σε μια πραγματική πολεμική τέχνη, το Eskrima, παραδοσιακή πολεμική τέχνη των Φιλιππίνων.

Η Maisie Williams, που βρίσκεται στην σειρά από την πρώτη σεζόν, για το 8ο κύκλο και το επεισόδιο "The Long Night", στο οποίο παρακολουθήσαμε την πολυαναμενόμενη μεγάλη μάχη του Winterfell, έπρεπε να παίζει τα σπαθιά στα δάχτυλα. Έτσι λοιπόν προπονήθηκε στο Eskrima (επίσης γνωστό και ως "Arnis" ή "Kali"), μια μαχητική τέχνη που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ραβδιών, μαχαιριών, σπαθιών και αυτοσχέδιων όπλων.

Το Eskrima είναι μια αρχαία πολεμική τέχνη που προέρχεται από τις προ-αποικιακές Φιλιππίνες. Μετά τον ερχομό των Ισπανών το 1521, απαγορεύτηκε καθώς το Ισπανικό στέμμα φοβόταν την εξέγερση. Απαγόρευε στους Φιλιππινέζους να φέρουν δημόσια τα ξίφη και τα άλλα όπλα της Καμπιλάζ. Οι ντόπιοι προσαρμοσμένοι στη χρήση όπλων
εκπαιδεύτηκαν στην χρήση μπαστουνιών και μαχαιριών καλλιέργειας.

Σήμερα, Eskrima ευδοκιμεί ως επίσημο άθλημα των Φιλιππίνων, και είναι μια από τις αγαπημένες πολεμικές τέχνες του Χόλιγουντ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό για τις ανάγκες κάποιας ταινίας. Μερικοί εξ αυτών είναι ο Denzel Washington (The Book of Eli), Melissa McCarthy (Spy), Daniel Craig (Quantum of Solace), Caity Lotz (DC’s Legends of Tomorrow), and Matt Damon (για όλες τις ταινίες του Bourne).

Δείτε στο video που ακολουθεί τι είναι το Eskrima:

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα μέρος της εκπαίδευσης της Maisie Williams:

At age 12, @Maisie_Williams, who is right-handed, decided to play Arya Stark left-handed to be true to the books. She rigorously trained to perform fight scenes with her non-dominant hand. Watch this insanely slick knife flip from the BTS training. Mary Sue my fucking ass. pic.twitter.com/PxedhN4p8g

— Rob Sheridan (@rob_sheridan) 30 April 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα