Σεμένια: "Δεν είμαι απειλή για τις αθλήτριες"

Η διαμάχη ανάμεσα στην πλευρά της Νοτιοαφρικανίδας αθλήτριας Κάστερ Σεμένια και της IAAF καλά κρατεί. Μετά την έφεση που κατέθεση η Σεμένια στο διαιτητικό δικαστήριο, κατά του νέου κανονισμού της IAAF για αθλήτριες με υπερανδρογονισμό (προβλέπει τη μείωση με χημικά μέσα της τεστοτερόνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός τους, προκειμένου να συμμετάσχουν σε διεθνείς διοργανώσεις), απάντησε σε δηλώσεις του προέδρου διεθνούς ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου. Ο Βρετανός
αξιωματούχος μιλώντας στην Daily Telegraph της Αυστραλίας ανέφερε: "Ο λόγος που θεσπίσαμε τον συγκεκριμένο κανονισμό, είναι πως αν δεν το κάναμε, καμία αθλήτρια δεν θα έπαιρνε ξανά μετάλλιο ή δεν θα κατέρριπτε κάποιο ρεκόρ".

Η 28χρονη χρυσή ολυμπιονίκης των 800 μέτρων σε Λονδίνο και Ρίο απάντησε με επίσημη δήλωση μέσω των δικηγόρων της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Οι πληγές των τελευταίων ετών ανοίγουν ξανά. O τρόπους που αναφέρεται η εφημερίδα στη γεμάτη μυς Σεμάνια, είναι η επικόνιση του πως διαστρευλώνεται η πραγματικότητα απο υπονοούμενα. Η κυρία Σεμάνια δεν αποτελεί απειλή για τον αθλητισμό και τα νεαρά κορίτσια, όπως θεωρεί ο κύριος Κόου. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, κοινονοικωποιήθηκε και έλαβε μέρος σε αγώνες σαν γυναίκα! Ο κύριος Κόου έχεις ορισμένες προσωπικές απόψεις για τις τρανσέξουαλ γυναίκες, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα. Η κυρία Σεμένια δεν επιθυμεί να υποστεί ιατρική παρέμβαση για να αλλάξει αυτό που είναι από τη γέννηση της. Θέλει να αγωνίζεται φυσικά".
Keywords
Τυχαία Θέματα