Σαράντα πέντε γκολ σε τριάντα εννέα ματς! Μας κάνει πλάκα…

Ο ρυθμός με τον οποίο ο Έρλινγκ Χάαλαντ σκοράρει είναι τρομακτικός, Με το τελευταίο που σημείωσε κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε τα 45 σε 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί ήδη ρεκόρ για παίκτη που αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ ξεπερνώντας τα 44 που είχαν σημειώσει ο Μοχάμεντ Σαλάχ τη σεζόν 2017/18 με τη φανέλα της Λίβερπουλ και ο Ρούουντ φαν Νιστελρόι με εκείνη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περίοδο 2003/04.

Σε ότι αφορά βέβαια τους «σίτιζενς», ο Νορβηγός έχει ήδη ξεπεράσει κάθε ποδοσφαιριστή

του παρελθόντος του συλλόγου σχετικά με τα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε μία σεζόν. Αναφερόμαστε στα 38 τέρματα του Τόμι Τζόνσον κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 1928/29, μόνο που όλα τα τέρματα του Τζόνσον τότε ήταν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Επειδή το ποδόσφαιρο λοιπόν στην Αγγλία δεν άρχισε με την Πρέμιερ Λιγκ, ο Χάαλαντ, απέχει οκτώ γκολ από την κορυφαία επίδοση στο πρωτάθλημα από ποδοσφαιριστή της Σίτι σε μία σεζόν…

Ιδού λοιπόν η πρόκληση για το «ρομπότ»

Απομένουν ακόμη 9 ματς στο πρωτάθλημα για να καλύψει αυτή τη διαφορά και να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το μύθο του από την πρώτη χρονιά της θητείας στο Νησί και βέβαια τα 34 του Άλαν Σίρερ και του Άντι Κόουλ που στέκουν ως η κορυφαία επίδοση σε μία σεζόν στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Πάντως μετά από τις πρώτες τριάντα αγωνιστικές έχει πετύχει περισσότερα τέρματα από οκτώ ομάδες που μετέχουν στην Πρέμιερ Λιγκ. Τσέλσι (29), Κρίσταλ Πάλας (29), Νότιγχαμ Φόρεστ (24), Γουλβς (24), Γουέστ Χαμ (27), Έβερτον (23), Μπόρνμουθ (28), Σαουθάμπτον (24), «βλέπουν την πλάτη του»…

Keywords
Τυχαία Θέματα