Ρόμα – Φέγενορντ 4-1 παρ. (2-1): Ήρωας Ντιμπάλα, έφυγε για τα ημιτελικά

Η Ρόμα επιχείρησε από το ξεκίνημα του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό της και να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο, στην προσπάθεια να βρει ένα γρήγορο γκολ. Παρά τις ευκαιρίες, ωστόσο, που δημιούργησε, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Φέγενορντ και οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο ισόπαλες χωρίς σκορ.

Όσο περνούσε η ώρα η πίεση αυξανόταν στο “Ολίμπικο” για τους γηπεδούχους, καθώς η Φέγενορντ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι, χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Τελικά

η πίεση της Ρόμα απέδωσε καρπούς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Ο Σπινατσόλα εκμεταλλεύτηκε την αμυντικά αδράνεια της Φέγενορντ και με ένα αδύναμο συρτό σουτ, κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να βάλει… φωτιά στο “Ολίμπικο”.

Μάλιστα, η ομάδα του Μουρίνιο συνέχισε να πιέζει, θέλοντας να αξιοποιήσει το μομέντουμ και να βρει και δεύτερο γκολ, που θα έβαζε τις βάσεις πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League. Στο 78′ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κριστάντε, όμως ο Άντονι Τέιλορ ακύρωσε το γκολ, ύστερα από χρήση του VAR, καταλογίζοντας φάουλ στην αρχή της φάσης.

Οι πανηγυρισμοί στο “Ολίμπικο” κόπασαν απότομα, όμως αυτό δεν ήταν το χειρότερο, αφού δύο λεπτά αργότερα, η Φέγενορντ τιμώρησε την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με κεφαλιά του Παϊσάο ισοφάρισε σε 1-1, σκορ που έδινε το εισιτήριο της πρόκρισης στους Ολλανδούς.

Παρόλα αυτά, η Ρόμα δεν “λύγισε” και με γκολ του Ντιμπάλα στο 89′, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση και φυσικά να αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισης.

Εκεί, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο αποφασισμένοι από ποτέ και σε διάστημα οκτώ λεπτών κατάφεραν να τελειώσουν το ματς. Στο 101′ σε μία κόντρα-επίθεση ο Ελ Σαράουϊ έγραψε το 3-1, σκορ που πλέον έδινε την πρόκριση στη Ρόμα και οκτώ λεπτά αργότερα ο Πελεγκρίνι διαμόρφωσε το τελικό 4-1, βάζοντας… φωτιά στο “Ολίμπικο”. Η Φέγενορντ ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χιμένες στο 120ο λεπτό.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ (78′ Τσελίκ), Γιορέντε (72′ Ιμπάνιεθ), Ζαλέβσκι (73′ Ντιμπάλα), Κριστάντε, Μάτιτς, Σπινατσόλα, Βαϊνάλντουμ (21′ Ελ Σαράουϊ), Μπελότι (72′ Έιμπραχαμ), Πελεγκρίνι.

Φέγενορντ (Άρνε Σλοτ): Μπάιλοβ, Χερτρούιντα, Χάντσκο, Τράουνερ (106′ Ντιλροσάν), Χάρτμαν (106′ Λόπες), Σιμάνσκι (91′ Πέντερσεν), Βίφερ, Κεκτζιού, Γιάχανμπανκς (74′ Ντανίλο), Χιμένες, Ιντρισί (65′ Παϊσάο).

Keywords
Τυχαία Θέματα