Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Έχει τον τρόπο η «βασίλισσα» του Europa (hls)

Η Γιουνάιτεντ παρουσίασε ξανά προβλήματα στην άμυνα με τον Χάρι Μαγκουάιερ να παίζει βασικός και να δίνει το πρώτο γκολ δώρο στη Σεβίλλη. Ο διεθνής Μαροκινός Έν – Νεσίρι έκλεψε την μπάλα από τον αρχηγό της Γιουνάιτεντ και η Σεβίλλη πήρε προβάδισμα νωρίς στο σκορ μέσα στην Ανδαλουσία (1-0, 8ο λεπτό). Η Σεβίλλη δεν ήθελε να τελειώσει ποτέ το πρώτο ημίχρονο όπου είχε στα «σχοινιά» την αγγλική ομάδα που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με κολακευτικό σκορ και απογοητευτική εμφάνιση.

Πρώτο

κόρνερ στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ράκιτιτς να εκτελεί και τον Γάλλο στόπερ Λοίκ Μπαντέ να σκοράρει με τον ώμο νικώντας τον Ντε Χέα (2-0, 47ο λεπτό). Ο22χρονος είχε να σκοράρει 17 μήνες και πριν λίγες μέρες πέτυχε γκολ με τη Βαλένθια στη La Liga και απόψε το παρθενικό του στην Ευρώπη. Ένα ακόμα αδιανόητο λάθος του Νταβίντ Ντε Χέα κλείδωσε την πρόκριση για τους Ισπανούς με τον Εν – Νεσίρι να σκοράρει άλλο ένα δώρο και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (3-0, 81ο λεπτό).

Η Σεβίλλη σε μια δύσκολη σεζόν που βρίσκεται σταθερά τις χαμηλές θέσεις στη La Liga (13η), απέδειξε πως στην Ευρώπη είναι μια διαφορετική ομάδα και το Europa είναι ο θεσμός της. Στον πρώτο αγώνα στο Ολντ Τράφορντ κατάφερε με το πείσμα της να βρει δύο γκολ (αυτογκόλ Μαλάσια, Μαγκουάιερ) στο φινάλε και να αποκτήσει προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Ανδαλουσία. Μέσα στην ισχυρή της έδρα βρήκε μπροστά της μια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια πέρασε στους ‘4’. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Γιουβέντους που απέκλεισε την Σπόρτινγκ δίνοντας ραντεβού στις 11 Μαίου.

Γήπεδο: Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν (Σεβίλλη)

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας

Κίτρινες: Μπόνο – Κασεμίρο, Άντονι, Σο

Ο Τεν Χαχ δεν είχε στην διάθεση του το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο Βαράν και Μαρτίνες που δεν ταξίδεψαν στην Ισπανία καθώς είναι τραυματίες, αλλά και τον τιμωρημένο Μπρούνο Φερνάντες. Στον πάγκο έμεινε ο ανέτοιμος Μάρκους Ράσφορντ. Η Σεβίλλη με τρίτο προπονητή φέτος στη σεζόν μετά τις αποχωρήσεις των Λοπετέγι, Σαμπάολι, o νέος τεχνικός Μεντιλιμπάρ στερήθηκε των υπηρεσιών των Κορόνα, Μοντιέλ.

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ): Μπόνο, Νάβας, Μπαντέ, Μαρκάο (29′ Σούσο), Ακούνια (84′ Τέλες), Γκουντέλ, Φερνάντο, Οκάμπος, Ράκιτιτς, Λαμέλα (80′ Χιλ), Εν – Νεσίρι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Τεν Χαχ): Ντε Χέα, Γουάν – Μπισάκα (46′ Σο), Μαγκουάιερ, Λίντελοφ, Ζάμπιτσερ (68′ Φρεντ), Κασεμίρο, Έρικσεν (86′ Ελάνγκα), Σάντσο (46′ Ράσφορντ), Άντονι, Μαρσιάλ (54′ Βέγκχορστ)

Keywords
Τυχαία Θέματα