Ράσταβατς: «Αδικήσατε τους εαυτούς σας!»

Έντονες παρατηρήσεις από τον προπονητή του ΑΟΞ στους παίκτες για την κάκιστη εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ – Τι ζήτησε εν όψει Απόλλωνα.

Πάνω από μια ώρα τα... έψελνε σήμερα (21/2) ο Μίλαν Ράσταβατς στους παίκτες του ΑΟΞ πριν την προπόνηση στα Πηγάδια. Αντικείμενο του εξάψαλμου, βεβαίως, όσα είδε ή δεν είδε ο Σέρβος τεχνικός να γίνονται στο περασμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ (18/2),
στο ΟΑΚΑ.

«Αδικήσατε τους εαυτούς σας, μαζί και την ομάδα!», είπε χαρακτηριστικά σε μια αποστροφή του λόγου του προς τους παίκτες, ενώ οι παρατηρήσεις του ήταν ιδιαίτερα έντονες, όταν ανέλυσε τα λάθη που έγιναν στις στημένες φάσεις της «Ένωσης».

Η αλήθεια είναι ότι η Ξάνθη αντιμετωπίζει γενικώς θέμα με τις στημένες φάσεις των αντιπάλων καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, όμως, ο Ράσταβατς είχε επικεντρώσει στον τρόπο που οι «κίτρινοι» λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα, οπότε περίμενε καλύτερη αντίδραση από τους παίκτες του. Γι’ αυτό και επέμενε πολύ στη σημερινή του ανάλυση.

Κατά τα λοιπά, τα άκουσαν και οι... τρεις γραμμές της Ξάνθης από τον Σέρβο τεχνικό. Τίποτε δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, οπότε η μπάλα τους πήρε όλους. Καθώς, όμως, ακολουθεί κρίσιμο βαθμολογικά ματς, αυτό με τον Απόλλωνα (25/2), ο Ράσταβατς συνδύασε τις παρατηρήσεις του για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ με τις επισημάνσεις του εν όψει της ερχόμενης αγωνιστικής.

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα, λοιπόν, κατ’ αρχάς δεν θέλει να δει τα ίδια λάθη από τους παίκτες του στην άμυνα. Κατά δεύτερον, ζητεί από αυτούς να έχουν την κατοχή, να πάνε σε παιχνίδι κυριαρχίας και να είναι πιεστικοί, όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα, ώστε να γίνουν κλεψίματα και να δημιουργηθούν αντεπιθέσεις με καλές προϋποθέσεις. Γενικώς, ο Ράσταβατς θέλει να δει από τους παίκτες του να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, σε όλα τα επίπεδα.

Το ευχάριστο για τον Σέρβο προπονητή της Ξάνθης είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών παικτών. Ο μοναδικός που απουσιάζει από τις προπονήσεις είναι ο διεθνής με την Εθνική Νέων, Δημήτρης Μελιόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στα Πηγάδια την Παρασκευή (23/2).
Keywords
Τυχαία Θέματα