Νίκη πρόκρισης 1-0 για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το κρύο στο VEB Αρένα της Μόσχας, ένα από τα γήπεδα που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες του Μουντιάλ του ερχόμενου καλοκαιριού, κάθε άλλο παρά εμπόδισε τον ρυθμό στην ΤΣΣΚΑ και τον Ερυθρό Αστέρα.

Εάν μάλιστα οι δύο ομάδες ήταν λίγο πιο προσεκτικές από το πρώτο μέρος του παιχνιδιού θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι δεν δίστασαν να ψάξουν το γκολ σε ανοιχτό γήπεδο όμως δεν είχαν τα απαιτούμενα «τελειώματα» προς την περιοχή του Ακινφέεφ.
Ο γνωστός μας Μοχάμεντ Μπεν ήταν δραστήριος αλλά με πολλές ημιτελείς προσπάθειες.

Για την ομάδα του Γκοτσαρένκο τα πράγματα ίσως ήταν πιο απλά εάν κι αυτή ήταν πιο απλή στην τελική προσπάθεια όπου οι Νιγηριανοί Μούσα και Βιτίνιο σε πολλές περιπτώσεις μπερδεύονταν ακόμα και μεταξύ τους!

Εν τέλει στη ζωηράδα του τελευταίου δεκαλέπτου του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της Μόσχας ήταν αυτή που μπόρεσε να χαμογελάσει και μάλιστα στο πιο κομβικό σημείο, λίγο πριν ο Πορτογάλος διαιτητής Ζορζ Ντε Σόουζα σφυρίξει τη λήξη. Ο Ντζαγκόεφ κατάφερε να ολοκληρώσει μια – ακόμη – φάση διαρκείας στην μεγάλη περιοχή των Σέρβών, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Καναδού γκολκίπερ Μπόργιαν.

Το 1-0 άνοιξε λίγο παραπάνω την τακτική του Ερυθρού Αστέρα στην επανάληψη κι εκεί οι γηπεδούχοι βρήκαν πιο ανοιχτούς διαδρόμους όμως στην τελική προσπάθεια ήταν άτσαλοι, απρόσεκτοι κι αναποτελεσματικοί.

Πάλι καλά γι’ αυτούς που οι 5-6 μεγάλες χαμένες ευκαιρίες οι οποίες έμειναν στα ψιλά γράμματα της ατζέντας του αγώνα, δεν «πληρώθηκαν» ακριβά στο τελευταίο δεκάλεπτο!
Στο 81ο λεπτό ο Ρόντιτς με σέντρα από τα δεξιά έβγαλε μόνο του και φάτσα με το γκολ – πρόκρισης τον Πέσιτς αλλά ο 25χρονος παίκτης δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα απέναντι στον ακινητοποιημένο Ακινφέεφ!

Λίγο πιο μετά, στο 89’, ο Μοχάμεντ Μπεν μπήκε κατά μέτωπο σε θέση μέσα – αριστερά αλλά το σουτ ήταν κακό στέλνοντας τη μπάλα λίγα εκατοστά εκτός έστίας.
Κάπου εκεί τέλειωσαν τα όποια άγχη..
Η ΤΣΣΚΑ με το νικηφόρο 1-0, περιμένει την αντίπαλό της στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα έχει να θυμάται μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία διάκρισης στις διεθνείς διοργανώσεις.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Γκοτσαρένκο) :
Ακινφέεφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Βασίν (26’ Ναμπάμπιν), Φερνάντες, Βέρνμπλουμ, Νάτσο, Ντζαγκόεφ, Κουτσάϊεφ, Μούσα, Βιτίνιο (77’ ΜΙλάνοφ)

Ερυθρός Αστέρας (Β.Μιλόγεβιτς) :
Μπόργιαν, Σάβιτς, Ρόντιτς, Στόϊκοβιτς, Ντόναλντ (78’ Σρνιτς), Κρίστιτς, Λε Ταλέκ, Γιόβισιτς (88’Ράσιτς), Πέσιτς, Μοχάμεντ Μπεν, Ράντονιτς (88' Άντζιτς)
Keywords
Τυχαία Θέματα